6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCehii, în vizită-fulger la Semtest

Cehii, în vizită-fulger la Semtest

O delegaţie de oameni de afaceri din Cehia, condusă de ministrul agriculturii Petr Gandalovici şi de ambasadorul Petr Dokladal, a vizitat societatea SEMTEST, producător de material seminal congelat provenit de la tauri.

 

 

Potrivit oficialilor cehi sosiţi în regiunea Olteniei pentru a asista la inaugurarea fabricii de pateuri Hame din Caracal, vizita la SEMTEST a fost una de „sprijin“, ferma din Malu Mare, care furnizează material seminal congelat în scopul creşterii potenţialului genetic la bovine, având o lungă colaborare cu firme de acelaşi profil din Cehia. Ministrul Gandalovici nu a exlus posibilitatea ca unii dintre investitorii din delegaţia cehă să contacteze firmele doljene care activează în industria cărnii sau a laptelui. „Este o fermă care colaborează cu firme cehe şi am vrut să ne exprimăm sprijinul pentru activitatea desfăşurată de ei. Sunt sigur că unii dintre oamenii de afaceri se vor întoarce în Dolj pentru că ne însoţeşte un grup de investitori din industria laptelui şi a cărnii şi din întreprinderile care se ocupă cu ameliorarea raselor“, a spus ministrul Petr Gandalovici.

 

Cehii caută oportunităţi de investiţii în Oltenia

 

Afirmaţiile ministrului au fost întărite şi de ambasadorul Republicii Cehe în România, Petr Dokladal, care a adăugat că numeroase firme din ţara sa sunt interesate de industria românească. „În regiune avem societatea CEZ, care a investit în industria energetică, avem investiţii în industria farmaceutică şi acum avem Hame la Caracal. Sunt firme serioase şi vrem să fie şi altele care să vină aici“, a spus ambasadorul. Oficialii cehi au asistat la procedurile de recoltare a materialului seminal de la unul din exemplarele deţinute de SEMTEST şi au discutat timp de o oră cu reprezentanţii societăţii din Dolj. „Societatea noastră colaborează cu succes de nouă ani cu firme din Cehia, iar vizita ministrului agriculturii este o încununare a activităţii noastre“, a spus Niculae Simion, preşedintele consiliului de administraţie al SEMTEST.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS