10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCEC-ul nu respectă contractul colectiv

CEC-ul nu respectă contractul colectiv

Sucursala Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) din Slatina şi alte 17 agenţii din judeţ au fost verificate zilele trecute de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Aceştia au analizat dacă se respectă prevederile codului muncii, dar şi cele din contractul colectiv de muncă.

„S-a constatat că angajatorul întocmeşte foile de prezenţă pentru toţi salariaţii, dar fără să evidenţieze orele lucrate suplimentar sau cele lucrate sâmbăta, ore care nu sunt plătite cu spor de 100 % din salariul de bază, conform contractului colectiv de muncă, în cazul în care nu se realizează compensarea cu două zile consecutive de timp liber„, a spus inspectorul-şef al ITM, Eugen Mitu.

Au fost dispuse anumite măsuri prin care angajatorii au obligaţia de a respecta durata pentru pauza de masă, plata orelor lucrate suplimentar şi a zilelor de sâmbătă cu spor de 100 % din salariul de bază, când nu se realizează compensare cu timp liber. Angajatorul trebuie să îndeplinească sarcinile trasate de ITM până la 25 iunie. În caz de neîndeplinire, riscă amenzi între 4.500-5.000 de lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS