17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSubvenţia UE a intrat în prelungiri

Subvenţia UE a intrat în prelungiri

După ce Comisia Europeană a fost de acord cu prelungirea termenului pentru depunerea solicitărilor de acordare a subvenţiei la hectar fără penalizări, europenii au decis şi prelungirea termenului final pentru depunerea cererilor pentru cei 50 de euro.

Fermierii vor putea solicita plata directă pe suprafaţă până pe 25 iunie inclusiv. „Fermierii care depun solicitările în perioada 1-25 iunie vor primi însă penalizări de 1% pe zi din suma solicitată“, a explicat Sergiu Drăgancea, directorul APIA Dolj. Prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru care fermierii vor suporta penalităţi de unu la sută pe zi din suma solicitată este urmarea directă a răspunsului favorabil al Comisiei Europene la solicitarea României de a prelungi termenul-limită de depunere a cererilor de sprijin fără penalizări cu 15 zile.

Pentru 2007, fermierii îşi vor primi banii începând din decembrie

Potrivit informaţiilor primite de la APIA Dolj, până ieri, fermierii doljeni depuseseră la sucursalele APIA Dolj peste 68.000 de cereri pentru o suprafaţă de aproximativ 413.000 de hectare de teren (117,5% din suprafaţa considerată iniţial). Aceste cereri solicitau subvenţii de 50 de euro la hectar pentru o suprafaţă de 117,5% din suprafaţa considerată iniţial. Dintre toate cele 68.000 de cereri, aproximativ 67.000 de cereri, care solicitau subvenţii pentru 406.373 de hectare, vor primi bani de la UE fără penalizări.
Fermierii care vor fi consideraţi eligibili îşi vor primi banii de la UE în cont, începând cu 1 decembrie 2007 şi până la 30 iunie 2008.
Pentru a beneficia de plata directă la hectar, fermierii trebuie să aibă un cont bancar şi să dispună de o suprafaţă de teren agricol, înscrisă în Registrul Fermelor, de cel puţin un hectar, care trebuie să fie formată din parcele agricole de minimum 0,3 hectare. Parcele mai mici de 0,3 hectare sunt acceptate pentru suprafeţele cu vii, culturi de hamei sau livezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS