16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNegocieri salariale la RAT

Negocieri salariale la RAT

Angajaţii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova au demarat negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Liderii de sindicat consideră că, la începutul lunii iulie, noul contract va fi parafat. Principala revendicare a salariaţilor este majorarea remuneraţiei lunare cu minimum 16,5%. Aurel Dumitru, unul dintre angajaţii RAT Craiova, a declarat că se doreşte şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. „Este nevoie urgentă de înnoirea parcului auto, să se  aducă autobuze noi, care să corespundă standardelor moderne. Vrem şi achiziţionarea de scule performante pentru mecanici, dar şi repararea maşinilor existente“, a adăugat Aurel Dumitru.
Altă propunere a sindicatului vizează  amplasarea de dozatoare de apă la fiecare capăt de linie, pentru ca şoferii RAT să se poată răcori în zilele toride.
Că salariile vor fi majorate ne-a dat asigurări şi directorul RAT Craiova, Virgil Boboc, care nu a dorit însă să dezvăluie despre ce procent este vorba.
„Se va face un act adiţional în care vom stipula toate modificările, urmărindu-se, bineînţeles, şi creşterea salariilor. La recomandarea sindicatelor, vom merge pe contractul colectiv de muncă încheiat pe an calendaristic, ceea ce înseamnă că la sfârşitul lui 2007 vom avea o nouă negociere“, a încheiat Boboc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS