24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎncepe construirea fabricii Pirelli de la Bumbeşti-Jiu

Începe construirea fabricii Pirelli de la Bumbeşti-Jiu

SRI şi Ministerul Apărării Naţionale trebuie să-şi dea avizul pentru construirea fabricii de filtre auto.

Terenul din incinta Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu, pe care urmează să se construiască fabrica de filtre auto Pirelli, a fost dezafectat, în perioada următoare trebuind să înceapă lucrările de executare a halei. Aceasta se va întinde pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. Potrivit conducerii Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu, lucrările de construcţie vor începe pe 1 iulie şi vor dura trei luni, după care va urma dotarea fabricii cu utilajele necesare pentru desfăşurarea activităţii. Începerea producţiei de filtre auto va demara, potrivit estimărilor, în primăvara anului viitor.
Marius Vlaicu, directorul Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu, a spus că în această perioadă administraţia se află în faza obţinerii avizelor necesare pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. Conform acestuia, pentru începerea lucrărilor este nevoie de obţinerea de avize speciale de la Serviciul Român de Informaţii şi MApN, pentru că fabrica va fi construită lângă Uzina Mecanică (UM) Sadu, unitate unde se produce muniţie şi care se află în subordinea ROMARM. „Sper că în două săptămâni vom lua toate avizele, după care lucrările de construcţie pot să înceapă“, a precizat Marius Vlaicu.
Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare, care, anterior, a aparţinut UM Sadu, dar, în urma restrângerii activităţii, zona a fost abandonată.

12 firme îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial

În prezent, în cadrul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu îşi desfăşoară activitatea 12 firme, care prestează diferite activităţi: confecţii metalice, vopsitorie în câmp electrostatic, confecţii îmbrăcăminte în sistem lohn, prăjit şi ambalat seminţe şi prelucrarea lemnului. Marius Vlaicu a spus că aproximativ 250 de persoane lucrează în cadrul acestor societăţi.
Parcul Industrial va fi reabilitat anul viitor, în urma unui proiect finanţat din fondurile Uniunii Europene. Valoarea acestuia se ridică la aproximativ cinci milioane de euro şi va consta în modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, construirea unei staţii de tratare, reabilitarea sistemelor de alimentare cu gaze şi energie electrică. Acest proiect a fost întocmit de Consiliul Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu, şi a beneficiat de consultaţie din partea experţilor europeni în vederea punerii în practică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU