12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTehnologia informaţiei contribuie la succesul afacerii

Tehnologia informaţiei contribuie la succesul afacerii

În contextul aderării României la UE şi implicit al nevoii de adaptare a întreprinderilor la standardele europene, craiovenii au fost informaţi ieri despre modul în care pot să-şi eficientizeze managementul.

Reprezentanţii firmelor craiovene au participat ieri la cea de-a 19-a ediţie a programului de conferinţe SolePAD (Soluţii Eficiente Pentru Afaceri Durabile), dedicat eficientizării managementului întreprinderii cu ajutorul tehnologiei informaţiei. „A 19-a ediţie de acest gen este prima din Craiova. În ziua de azi, pentru a avea o afacere de succes este nevoie de tehnologia informaţiei“, a declarat Romulus Maier, directorul general al Agora Media, organizatorul evenimentului.
SolePAD şi-a propus să promoveze soluţii pentru scăderea costurilor şi eficientizarea afacerilor, precum şi soluţii de finanţare neramburabilă şi/sau parţial rambursabilă. Cei aproximativ 100 de participanţi au primit informaţii despre firme şi instituţii care îi pot ajuta cu gestiunea întreprinderii, managementul documentelor, soluţii de comunicaţii la costuri reduse, posibilităţi de creditare şi de obţinere de fonduri europene. Orange România a prezentat „Soluţii de comunicare eficientă pentru afaceri“. Alexandru Cristian, SOHO and SME Proposition Manager Orange România, a vorbit despre ultima generaţie de soluţii de telecomunicaţii aplicate sectorului de afaceri şi construite exact pe necesităţile companiilor mici şi mijlocii. „Acest gen de conferinţe ne permite să intrăm direct în legătură cu reprezentanţii segmentului căruia ne adresăm“, a declarat Alexandru Cristian.

Soluţii IT şi de personal

La conferinţă au mai participat şi reprezentanţi ai companiilor BIT Software, DELL şi CITRIX, care au adus în faţa auditoriului cele mai eficiente soluţii şi tehnologii pe care fiecare dintre cele trei companii le oferă mediului de afaceri din România. Reprezentanţii ARIES (Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software) – filiala Oltenia au vorbit despre „IMM-urile novative, motorul dezvoltării regionale“, dar şi despre serviciile de suport oferite de asociaţie. Una dintre soluţiile propuse de aceştia consta în absorbţia de personal pregătit. „Se observă o descreştere a numărului de salariaţi din marile întreprinderi şi aceştia ar trebui absorbiţi de întreprinderile mici şi mijlocii“, a declarat Constantin Ciolofan, vicepreşedintele ARIES Oltenia.

Finanţările de la UE, spre sfârşitul anului

În ceea ce priveşte Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Craiova, aceasta le-a amintit reprezentanţilor mediului de afaceri din Dolj de „Schimbările din legislaţia fiscală o dată cu intrarea României în UE“, subliniind totodată importanţa cunoaşterii legislaţiei în vigoare. „În ultimul timp, legislaţia din domeniu a cunoscut cele mai multe schimbări. Anul trecut, Codul Fiscal a fost modificat de şapte ori“, a declarat Ilie Bălan, consilier în cadrul DGFP Craiova.
De la eveniment nu au lipsit nici prezentările axate pe „Finanţări“ (Fondul Local de Garantare Craiova, filiala FNGCIMM IFN SA). De fapt, SolePAD s-a încheiat cu prezentările susţinute de reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (Fondurile structurale în domeniul IT&C – suport pentru mediu de afaceri) şi de cei ai Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie (OTIMMC) Craiova. „Fonduri structurale pentru dezvoltarea societăţii informatice vor putea fi accesate, cel mai probabil, spre sfârşitul anului“, a declarat Daniela Oancea, consilier asistent în cadrul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale.

Despre SolePAD

SolePAD a fost lansat în februarie 2005 ca un concept destinat prezentării de soluţii IT pentru scăderea costurilor şi soluţii pentru eficientizarea afacerii. De la începutul anului, astfel de conferinţe au fost organizate la Constanţa, Galaţi şi Bacău. În următoarea perioadă vor mai fi organizate şi la Piteşi, Ploieşti, Oradea, Timişoara, Iaşi, Suceava, Braşov, Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS