10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTablou electric de profit

Tablou electric de profit

Domeniul instalaţiilor electrice şi automatizărilor, privit ca o investiţie într-o firmă, cuprinde mai multe tipuri de activitate care pot aduce profit. Banii pot veni din montaj, proiectare, execuţia de tablouri electrice pentru secţii de producţie, comerţ sau consultanţă.

Montajul instalaţiilor electrice, proiectarea sistemelor pentru automatizarea proceselor tehnologice, comerţul cu produse şi echipamente electrice, consultanţa în domeniu, toate sunt activităţi care pot aduce profit unui eventual investitor. Fiecare domeniu are cerinţe diferite. Consultanţa se bazează pe experienţă şi renume, iar execuţia, pe calitatea serviciului prestat. Punctele comune sunt profitul, precum şi nevoia de oameni calificaţi. Din acest punct de vedere, personalul, care se găseşte greu, poate fi o problemă dacă înfiinţezi o astfel de firmă. Practica arată însă că profitul anual, cumulat pe aceste activităţi, poate ajunge la opt miliarde de lei vechi. Reţeta succesului nu este un secret. Viorel Popescu, patronul firmei Elprest din Craiova, a spus că, înainte de toate, trebuie să îţi tratezi clienţii, angajaţii şi furnizorii cu respect. O componentă la fel de importantă este calitatea produselor pe care le oferi şi a serviciilor prestate. Lucrările executate trebuie făcute cu echipament şi produse de calitate. „Există piaţă pentru lucrări cu niveluri diferite de calitate, însă este de preferat să foloseşti ce este mai bun, chiar dacă preţul este mai mare. Românii au început să caute calitatea, sunt clienţi tot mai pretenţioşi“, a spus Viorel Popescu.

Profit de opt miliarde după 13 ani

Elprest Craiova este o firmă locală cunoscută în domeniul instalaţiilor electrice şi automatizărilor. Şi-a început activitatea încă din 1994. Dacă iniţial activitatea însemna execuţia lucrărilor de instalaţii electrice, de-a lungul timpului, Viorel Popescu, patronul firmei, s-a orientat şi către alte direcţii. S-a bazat pe experienţa acumulată timp de 12 ani, în care a lucrat la TIAB Craiova. A intrat în afaceri folosind finanţare din surse proprii. La 13 ani de la înfiinţare, Elprest, având 75 de angajaţi, a ajuns la o cifră de afaceri anuală de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi. Profitul este estimat la 10 – 12 procente din cifra de afaceri. Viorel Popescu a rezumat simplu ideile după care s-a ghidat în managementul firmei: „Să îţi respecţi cuvântul“. O relaţie bună cu furnizorii îţi oferă produse de calitate. De altfel, printre partenerii Elprest se numără nume grele, precum Oez, Moeller sau Schneider Electric, iar patronul spune că acest lucru a făcut ca firma să fie recunoscută pentru calitatea produselor şi echipamentelor pe care le comercializează, chiar dacă preţul este ceva mai ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS