AGA cu repetiţie la SIF OlteniaComisia Naţională a Valorilor Mobiliare nu a mai cerut instanţei punerea în discuţia acţionarilor a demiterii lui Dinel Staicu de la şefia SIF Oltenia, după cum au informat reprezentanţii societăţii.

Prima întrunire din acest an a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la SIF Oltenia s-a terminat după câteva minute, din cauză că nu a fost îndeplinit cvorumul necesar desfăşurării şedinţei. La ora anunţată, în sală au fost prezenţi doar conducerea societăţii în frunte cu Dinel Staicu şi câţiva acţionari, care au adunat doar 6,13% din voturi. Şedinţa va fi reluată astăzi, indiferent de numărul acţionarilor prezenţi. Pe ordinea de zi sunt înscrise mai multe probleme, printre care prezentarea situaţiilor financiare pe anul 2006, aprobarea profitului şi dividendelor acordate către acţionari, precum şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2007. La acestea se adaugă un punct referitor la validarea în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie (CA) pentru perioada de mandat rămasă a lui Gheorghe Blidaru, Margareta Racoviţă şi Doru Mihai Lupoae.

Pe ordinea de zi nu se află însă problema menţinerii lui Dinel Staicu în fruntea SIF Oltenia. Subiectul a încins în ultimul timp spiritele între societate şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a emis în luna martie o ordonanţă prin care cere imperativ administratorilor să supună dezbaterii AGA această problemă, în condiţiile în care preşedintele Staicu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul fraudării BIR. CNVM a anunţat chiar că, potrivit legii pieţei de capital, poate să ceară introducerea unor subiecte pe ordinea de zi şi a ameninţat că va apela la instanţă în cazul în care CA se opune.


Au atacat în instanţă CNVM

Nu numai că administratorii s-au opus făcând scut în jurul lui Staicu, dar au şi dat CNVM în judecată. Forul de reglementare a pieţei de capital nu a iniţiat nici o acţiune în instanţă, după cum au informat reprezentanţii SIF Oltenia. „Procesul intentat de noi CNVM pentru anularea ordonanţei cu pricina a primit un nou termen de judecată. În ceea ce priveşte vreo acţiune în instanţă formulată de ei, noi nu am primit nimic până acum“, a declarat Teodor Buzatu, membru în CA al societăţii. Poziţia preşedintelui Dinel Staicu nu va fi pusă în discuţie în cadrul şedinţei AGA. O variantă ar fi ca problema să fie introdusă pe ordinea de zi în şedinţă de reprezentanţii unora dintre acţionarii semnificativi. În ultima perioadă, două fonduri de investiţii şi omul de afaceri Cătălin Chelu, prin firmele pe care le controlează, şi-au anunţat deţineri concertate de acţiuni de peste pragul legal de 1% din capitalul social. În altă ordine de idei, duminică intră în vigoare o lege care dezincriminează penal infracţiuni bancare cum ar fi obţinerea de credite cu încălcarea normelor bancare şi folosirea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, aşa că Staicu ar scăpa de acuzaţiile DNA. Dinel ar fi adus un prejudiciu BIR de peste 187 de miliarde de lei vechi prin cesionarea de creanţe şi creditele luate de la BIR în 1999 – 2000. Ulterior, o parte din bani (circa 40 de miliarde de lei vechi) ar fi fost folosiţi pentru cumpărarea de acţiuni la SIF Oltenia, societate la care Dinel Staicu a ajuns anul trecut preşedinte al CA.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 28 aprilie 2007

Actualitate

» Fotbal: Universitatea a câştigat meciul cu FC Naţional
» România, gazdă NATO
» Angajaţi sănătoşi – o afacere sănătoasă
» Ruşii nu îndeplinesc condiţiile pentru cumpărarea Daewoo Craiova
» Grave nereguli la delimitarea secţiilor de votare
» Habarniştii cu pancarte
» Fotbal: FC Caracal a învins pe Poli II Timişoara

Local

» Accident grav în Craiova
» Focar de infecţie la dermatologie
» Medicamentele pentru cancer, afacere pe banii statului?
» Ofertă săracă de locuri în şcoli şi facultăţi
» Un oltean în vârf de munte
» Sărăcia – un obstacol în drumul copiilor
» De la serviciu la spital
» Recidivist cu un palmares bogat
» Preşedintele Baroului Constituţional, pus sub acuzare
» Haita de la Norocel sperie Îngeraşii

Dolj

» Scurte ştirii

Gorj

» Săcelu, agonia unui trecut istoric
» Martori amnezici în procesul lui Mischie

Sport

» Misiune uşoară
» Turneul semifinal s-a amânat cu trei săptămâni
» UCM Reşiţa vrea să păstreze trofeul în România
» Galacticele au primit tricourile de campioane
» Un punct pentru salvare
» Parângul Sadu i-a jumulit pe vulturi
» Espanyol, la un pas de finală
» Fetele, premiate cu 10.000 de lei
» Primă de salvare pentru juveţi
» Bilete mai scumpe la Peluza Sud
» Pandurii, fără opt jucători
» Mititelu, banii înapoi!
» Misiune uşoară

Bani & Afaceri

» Privatizare cu prelungiri la AVIOANE
» Craiovenii promovează sistemele europene de management
» Economia va merge ca unsă
» AGA cu repetiţie la SIF Oltenia

Magazin

» HOROSCOP
» Picătura de cunoaştere
» Fereşte-te de radar!
» Apariţie editorială
» Utile Craiova
» Ia TE UITĂ
» Bancul zilei
» Scurte ştirii
» Shopping la vecini
» Pijama party, o incursiune în trecut

Opinii

» Văcăroiu

Top