Acasă Bani & Afaceri NME lansează în Europa de Est un format ieftin de DVD de...

NME lansează în Europa de Est un format ieftin de DVD de înaltă rezoluţie

Compania britanică New Medium Enterprises (NME) va lansa, la începutul verii, în India, China şi Europa de Est, un format de DVD de înaltă definiţie, care este mai ieftin datorită investiţiilor tehnologice, informează agenţia de presă NewsIn. Noul format, numit VDM, nu foloseşte laser albastru ca Blu-ray şi HD DVD, ci laserul roşu pe care se bazează în prezent tehnologia DVD clasică. Aparatura de redare şi înregistrare VDM va costa mai puţin decât echipamentele necesare pentru formatele concurente, deoarece investiţiile pentru modificarea liniilor de producţie industrială existente sunt mai mici decât în cazul tehnologiei cu laser albastru.
Aparatele de redare VDM vor costa, la data lansării, mai puţin de 300 de dolari, spre deosebire de player-ele Blu-ray al căror preţ este în jur de 1.000 de dolari sau de playerele HD DVD care costă circa 700 de dolari bucata.
Tehnologia VDM are, de asemenea, avantajul că permite stocarea informaţiei pe un număr de până la 20 de straturi pe un singur disc, spre deosebire de Blue-ray şi HD DVD, care pot stoca informaţia pe numai două straturi. Cantitatea maximă de date care poate fi stocată pe un disc VDM este de 100 GB, ceea ce înseamnă că pe un disc VDM se poate înregistra conţinutul a 21 de discuri DVD clasice, a două discuri Blu-ray sau a trei discuri HD DVD.
Primele playere şi discuri în format VMD vor putea fi achiziţionate din august în SUA şi Europa, însă ele vor fi disponibile în India, China şi Europa de Est cu o lună înainte de lansarea la nivel mondial. NME vrea să convingă studiourile de filme şi companiile distribuitoare din zonele în curs de dezvoltare să producă DVD-uri în noul format, cu scopul de a folosi aceasta ca un argument în negocierea cu marile studiouri de la Hollywood. NME are sediul central în Londra şi centre de cercetare şi dezvoltare în 11 ţări. Printre membrii consiliului director al NME se numără un fost preşedinte al companiei Warner Home Video.

Exit mobile version