7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTârgul Doljconstruct, ediţia a VIII-a

Târgul Doljconstruct, ediţia a VIII-a

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ va fi, săptămâna viitoare, gazda unei noi manifestări expoziţionale organizate de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Oltenia.

Pentru a veni în întâmpinarea celor interesaţi de domeniul construcţiilor, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“ va organiza, în perioada 24 – 28 aprilie, târgul Doljconstruct-Climaterm-Mobex. „Această manifestare expoziţională se va desfăşura în foaierele şi pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova şi va reuni peste 36 de firme din domeniu“, a declarat Gheorghe Albu, preşedintele CCI „Oltenia“. Paleta exponatelor va fi generoasă, vizitatorii putându-se informa despre materiale de construcţii, decoraţiuni interioare, corpuri de iluminat, articole sanitare, tâmplărie din lemn, PVC sau aluminiu, centrale termice, precum şi instalaţii de aer condiţionat. În cadrul salonului Mobex vor fi prezentate elemente de mobilier din lemn sau din fier forjat. „De la această manifestare expoziţională nu vor lipsi noutăţile tehnice, în special în ceea ce priveşte materialele de construcţii (materiale noi, eficiente)“, a afirmat Gheorghe Albu.

Târg la limita oncurenţei

Potrivit reprezentanţilor CCI „Oltenia“, organizarea acestei manifestări se impunea în primul rând datorită exploziei construcţiilor din zonă. „Industria constructoare a înregistrat cel mai mare salt sub aspectul calităţii corelate cu scăderea preţului. În acest context, Doljconstruct se motivează ca fiind de mare necesitate“, a explicat Gheorghe Albu. Acesta şi-a manifestat însă părerea de rău că la acest târg nu sunt expozanţi care să aibă adresabilitate directă către infrastructura rutieră.
Pornind iniţial ca o manifestare expoziţională compactă, Târgul Doljconstruct a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie, pe parcurs organizându-se şi saloanele specializate Climaterm şi Mobex. „În această formulă (Doljconstruct-Climaterm-Mobex), este la cea de-a V-a ediţie“, a afirmat preşedintele CCI „Oltenia“. În acest an, târgul îl va „continua“ pe cel organizat la Bucureşti, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care majoritatea firmelor expozante sunt din Craiova. Cu toate acestea, organizatorii spun că nu se pot plânge de lipsa participanţilor. „Ne-am plânge dacă nu ar fi firme expozante. Forţa economică ar permite atragerea mai multor expozanţi, dar doar atâţia încap în spaţiul pe care-l avem la dispoziţie“, a mai spus Gheorghe Albu.

Pavilion expoziţional propriu
CCI „Oltenia“ ar putea să primească anul acesta o parte din banii necesari pentru înfiinţarea Centrului Expoziţional Transfrontalier. „Am trecut de faza de admitere, în principiu“, a spus Gheorghe Albu, făcând referire la proiectul depus de Cameră în prima lună a acestui an pentru a primi finanţare de la UE prin programul PHARE CBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS