17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoliţiştii doljeni îşi cumpără calculatoare

Poliţiştii doljeni îşi cumpără calculatoare

Mai mulţi poliţişti de la posturile de poliţie din Dolj şi-au cumpărat ori şi-au adus de acasă calculatoare, faxuri şi imprimante pentru a-şi face munca mai uşoară.

Dacă la nivelul IPJ Dolj şi la cel al poliţiilor orăşeneşti şi municipale, dotarea cu calculatoare este aproape realizată, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre posturile de poliţie, unde mai mulţi oameni ai legii au pus mână de la mână şi au cumpărat computere. Până vor primi calculatoarele, toţi poliţiştii doljeni au urmat cursuri de utilizare a lor. Conform conducerii IPJ Dolj, din cele 104 posturi de poliţie din Dolj, numai 11 au calculatoare.
„Dotarea cu tehnică de calcul la nivelul inspectoratului este în curs, aceasta fiind una dintre priorităţi. Până în prezent, fiecare serviciu al inspectoratului, secţiile din municipiu, poliţiile municipale şi orăşeneşti au fost dotate cu calculatoare“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoare de cuvânt a IPJ Dolj.
Poliţiştii doljeni mai spun că dotarea cu calculatoare s-a făcut în trei moduri: prin Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), achiziţii proprii ale IPJ Dolj sau donaţii. Cea mai notabilă donaţie constă în 26 de calculatoare, oferite poliţiştilor doljeni de o bancă din Craiova, care şi-a schimbat reţeaua de computere.

Computere din banii poliţiştilor

Dacă pe hârtie doar 11 posturi de poliţie din Dolj se pot lăuda că lucrează pe computere, în realitate, poliţiştii a încă 24 de posturi au calculatoare la serviciu. Acestea au fost cumpărate sau aduse de acasă de poliţişti. Chiar dacă unele nu sunt conectate la internet, agenţii de poliţie care şi-au adus computere la serviciu spun că munca lor s-a uşurat considerabil.
„Noi am pus bani şi ne-am cumpărat încă de acum doi ani un calculator, un fax şi o imprimantă. De atunci ne descurcăm mult mai bine, pentru că era un adevărat chin să lucrezi cu maşina de scris“, a declarat agent-şef Ion Paciurea, şeful Postului de Poliţie Pieleşti. Acesta este unul dintre cazurile fericite, pentru că la celelalte 69 de posturi de poliţie se lucrează cu maşina de scris. „Calculator nu avem, doar un fax pe care l-am primit de la primărie şi ne descurcăm destul de greu. Nu poţi compara calculatorul cu maşina de scris pe care o folosim, însă am înţeles că în curând ne vor aduce şi nouă un computer“, au explicat agenţii Postului de Poliţie Podari.
Comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj, a specificat că poliţiştii care şi-au achiziţionat singuri computere au făcut-o din proprie iniţiativă. „Cei care şi-au achiziţionat computere, imprimante sau faxuri au făcut-o benevol, pentru a-şi uşura munca. Trebuie specificat că în viitorul apropiat toate posturile din judeţ vor fi dotate cu computere, care vor fi conectate la internet şi la reţeaua internă a inspectoratului“.

Credit pentru DPIR

Investiţii la serviciu din banii proprii au făcut şi mascaţii din cadrul Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă Craiova. În urmă cu câţiva ani, aceştia au contractat un credit de 4.000 de euro, bani care au fost investiţi în renovarea clădirii unde au sediul şi achiziţionarea de aparatură pentru sala de forţă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU