21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTrax, Beat şi Groove - Trei muşchetari Chevrolet

Trax, Beat şi Groove – Trei muşchetari Chevrolet

Chevrolet a prezentat la Salonul Auto de la New York trei concepte de minimaşini de oraş, unul din cele trei (Chevrolet Trax, Beat şi Groove Concept) urmând să intre în producţia de serie şi să fie comercializat pe piaţa europeană.

Conceptul Chevrolet Trax este o maşină crossover de mici dimensiuni, potrivită pentru oraş, cu tracţiune pe faţă. Dar nu este numai atât. Acest micro SUV are un diferenţial electric ce include o baterie independentă şi un motor electric ce propulsează roţile din spate, oferind astfel un vehicul cu tracţiune integrală la un cost foarte scăzut.
Conceptul cu patru uşi Trax este finisat la exterior în culoarea Blaze Orange, cu accente mai închise la colţurile din faţă şi spate, reiterând noţiunea că acest Chevrolet este un vehicul de înaltă clasă, în ciuda dimensiunilor sale mini. Linia uşilor este simplă, uşurând accesul în interior, iar bancheta din spate, fiind rabatabilă, oferă mai multă funcţionalitate maşinii.
Printre alte facilităţi ce susţin caracterul său dinamic de off-road enumerăm spoilerul frontal de mari dimensiuni, cu prize de aer generoase, aripi supradimensionate, linii laterale dinamice, roata de rezervă amplasată în exterior, pe uşa din spate. Etrierele de culoare Flame Yellow îi adaugă şi mai multă sportivitate. Pachetul exterior este completat de jantele din aliaj de 16 inci şi pneurile Kumho pentru o precizie şi manevrabilitate mărite. Propulsorul este pe benzină, cu o capacitate de un litru.

Chevrolet Beat Concept

Conceptul Chevrolet Beat este un hatchback în trei uşi, cu tracţiune pe roţile din faţă, culoarea exterioară fiind Vertigo Green ce emană energie să se extindă în interior. Designul interior şi exterior este ultraperformant, ultramodern, un minituning pentru un minicar ce va atrage cu siguranţă clienţii interesaţi de acest gen. Liniile exterioare ele conceptului Chevrolet Beat simbolizează viteza, farurile cu leduri par a se extinde de la baza grilei până la pilonii de tip A. Jantele din aliaj de 17 inci sunt mult amplasate spre exterior, iar etrierele sunt vopsite în Vertigo Green. În interior, pe lângă sistemul de navigaţie se remarcă sistemul audio premium marca Alpine, alături de şase difuzoare şi un subwoofer montat în portbagaj. Conceptul Chevrolet Beat este propulsat de un motor pe benzină de 1.2 litri, turbo, transmisia fiind automată.

Chevrolet Groove Concept

Inspirat de un vehicul militar, „jumătate-soldat, jumătate-modern“, Chevrolet Groove concept este contemporan şi amuzant, dar evocă designul clasic al producătorului, oferind vehiculului o puternică impresie de „hot rod“.
Culoarea exterioară este mată, Lunar Quartz, contrastând puternic cu utilizarea strategică a detaliilor satinate argintii din interior. Jantele din aliaj de 17 inci, cu cinci spiţe, oferă impresia unui vehicul mai lung decât în realitate, capota motorului fiind scurtă, dar pronunţată, iar cabina are un design ce oferă suficient spaţiu interior.
Partea frontală include prize de aer deschise, integrate cu farurile de ceaţă cu leduri. Propulsorul ce motorizează roţile din faţă este diesel, de 1.0 litri, eficient.
General Motors va începe să producă o maşină de dimensiuni mici (unul dintre cele trei concepte prezentate), a declarat directorul de producţie al companiei, Bob Lutz, care a adăugat că modelul va fi lansat în Europa şi în Asia.
Lutz a refuzat să precizeze unde vor fi construite maşinile, însă a spus că India şi China sunt „candidaţi foarte logici“. Cele trei prototipuri de maşini de mici dimensiuni au fost proiectate în Coreea de Sud şi asamblate în Statele Unite şi India. Lutz a mai spus că GM va alege unul dintre aceste modele pentru producţie. Directorul a mai precizat că respectivul minicar va purta marca Chevrolet pe toate pieţele, mai puţin pe cea sud-coreeană, unde acelaşi vehicul va fi lansat sub marca Daewoo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS