11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDomarcons - SCT, duet de 15 milioane

Domarcons – SCT, duet de 15 milioane

Proiectul de modernizare a bulevardelor Nicolae Titulescu si Calea Severinului din Craiova a fost incredintat asociatiei formate din SC Domarcons SA – SCT Bucuresti SA (SDP Craiova), cliente vechi ale bugetului Baniei, care vor papa 150 de miliarde de lei vechi in doi ani.


Inainte ca suprematia la capitolul reparatii stradale sa le fie incheiata prin modificarea recenta a conditiilor de participare la licitatii, firmele de constructii Domarcons SA Craiova si SCT Bucuresti SA, punct de lucru SDP Craiova, au câstigat in tandem modernizarea bulevardelor Nicolae Titulescu si Calea Severinului, obiectiv deloc de lepadat, aducator a 150 de miliarde de lei vechi in doi ani. Cele doua societati, al caror nume a fost deseori asociat de presa craioveana, si nu numai, cu afaceri controversate pe bani publici – vezi umflare devize, Velodrom si plombare si intretinere strazi si, nu in ultimul rând, amenajarea noului centru cu sase luni mai târziu decât termenul contractat – nu au avut practic concurenta la licitatia din 16 noiembrie 2006, la care au participat aceleasi societati care cârpesc arterele Baniei an de an.


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca nu vede nimic rau in faptul ca partenerii permanenti ai primariei au câstigat acea licitatie. „Eu nu am dubii asupra licitatiei, iar daca cineva a gresit sa plateasca. Eu abia asteptam sa punem in practica proiectul, atât ma intereseaza. Daca e ceva ce nu-mi convine, acesta este termenul de executie. Mi se pare prea mult 24 de luni, dar asta e!“, a spus Solomon.


Directorul Directiei Programe de Dezvoltare, Sever Bordu, nu a putut oferi ieri informatii, fiindca era plecat la un curs la Brasov, iar Sabina Dumitru, sefa Serviciului Tehnic, Investitii, nu-si mai amintea decât ca la acea licitatie a mai participat Ancorad SA, firma aflata si ea pe lista clientilor „ajutati“ de municipalitate cu lucrari de milioane de euro, dar si pe cea a Camerei de Conturi Dolj, pentru beneficii prin plati duble efectuate de Primaria Craiova.


Peste 800 de locuri de parcare


Noua fata a bulevardelor Nicolae Titulescu si Calea Severinului ar trebui dezvelita, conform contractului, pe 18 decembrie 2008, va masura 5,2 km, dintre care 1,4 pe bulevardul Nicolae Titulescu si 3,8 pe Calea Severinului, sa prezinte patru intersectii modernizate, cu benzi de preselectie si semaforizare, plus 830 de locuri de parcare, grupate in 22 de parcari. Municipalitatea promite un asfalt si un trotuar luna, inlocuirea tuturor bordurilor, spatii special amenajate pentru taxi si statii pentru mijloacele de transport, dar si spatii verzi.


Furnizorii, imblânziti


Potrivit unei informari a Directiei Proiecte si Programe de Dezvoltare a Primariei Craiova, detinatorii de utilitati din zona de lucru a proiectului „vor repara sau inlocui, dupa caz, pe cheltuiala proprie retelele ce le apartin si care necesita aceste operatii“, desi, cu numai câteva zile in urma, CEZ Electrica a anuntat, prin purtatorul de cuvânt, ca nu va plati pentru mutarea sistemelor de alimentare a iluminatului public de pe raza proiectului. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat din nou ieri ca lucrurile nu stau asa. „Nu am inteles de ce unele societati au continuat sa declare, prin purtatori de cuvânt, ca nu sunt de acord. Repet, ne-am inteles clar in urma cu doua saptamâni: fiecare s-a angajat sa cheltuiasca din bugetul propriu daca este nevoie sa intervina. Ca nu-si bat ei joc de banii craiovenilor“, a declarat Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU