10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ai carte, ai parte

Foloseste cunostintele pe care le ai. Foloseste experienta practica pe care ai acumulat-o. Poti sa faci bani invatându-i pe altii. Intr-o societate care urmareste modelele occidentale, un serviciu de consultanta in domeniul resurselor umane facut cu seriozitate, onestitate si calitate a produsului iti poate aduce profit.


Firma de consultanta specializata in furnizarea de servicii in domeniul resurselor umane este o afacere cu potential care necesita nu atât investitie financiara importanta, cât utilizarea cunostintelor si informatiilor acumulate in domeniu. Daca ai petrecut ani buni in facultate, ai facut un master, ai trecut prin programe de dezvoltare profesionala in ideea de a deveni mai bun in domeniul care te-a pasionat, foloseste informatiile pe care le-ai dobândit pentru a obtine profit. Deschiderea unei firme de consultanta in resurse umane necesita o investitie minima: un automobil pentru deplasari, un laptop, un sediu chiar de mici dimensiuni dotat cu fax si eventual un telefon cu robot. Afacerea se bazeaza pe calitatea serviciului pe care il prestezi, nu pe banii pe care ii „bagi“ in propria firma. Recrutarea si selectia de angajati pentru diverse companii, furnizarea de programe de training, evaluarea si identificarea nevoilor de resurse umane pentru diverse companii sau organizatii sunt servicii care se platesc. Firmele mari urmaresc diminuarea cheltuielilor prin externalizarea unor servicii de resurse umane si sporirea capacitatilor de afaceri.


Selectia si recrutarea de personal, precum si furnizarea serviciilor de training pentru companii diverse implica cheltuieli operationale (publicarea de anunturi, deplasari, inchirieri de echipamente, tiparirea materialelor de curs), care sunt suportate de firma contractanta, si cheltuieli legate de manopera – munca efectiva pe care o depui. Tariful se negociaza de la caz la caz, insa esti platit in final exact pentru munca pe care o faci, in functie de calitatea serviciului pe care il oferi.


Se poate si in Craiova


Effective Consulting este o firma craioveana de consultanta in domeniul resurselor umane cu o cifra de afaceri de pâna in 100.000 de euro si cu numai sase angajati. Succesul in afacere, ca in toate domeniile de activitate, este rezumat simplu de Eduard Stanov, patronul firmei: „Cel mai important este sa oferi un serviciu onest, sa dovedesti seriozitate si sa oferi un produs de calitate“.


Firma este prezenta pe piata de trei ani, din 2004, când a inceput cu doi angajati, iar acum lucreaza mult cu organizatii din Capitala. Si-a diversificat produsele oferite si pentru piata din Craiova, in prezent asigurând recrutarea si selectia de personal pentru companii pentru o gama larga de pozitii de munca in diferite domenii, incepând de la vânzari si administratie pâna la inginerie sau baby-sitting. Alt produs care aduce profit este furnizarea de programe de training structurate pe niveluri diferite de complexitate si adaptate in functie de organizatia beneficiara. „Avem clienti care ne cer sa stie cât de multumiti sunt angajatii. Sistemul de verificare a gradului de satisfactie al angajatilor este un instrument foarte eficient pentru descoperirea starilor conflictuale sau a scurtcircuitarii comunicarii intre angajati. Toate acestea pot afecta randamentul, performantele personalului si este in interesul angajatorului sa aiba o imagine clara a problemelor de resurse umane si a solutiilor posibile pe care le putem oferi“, a mai spus Eduard Stanov despre alt serviciu al firmei Effective Consulting.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS