11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSocietatile oltene, depreciate la BVB

Societatile oltene, depreciate la BVB

Majoritatea societatilor oltene au inregistrat saptamâna trecuta usoare deprecieri pe piata de capital. Doar SIF Oltenia a incheiat intervalul cu o usoara crestere, dupa scaderea puternica de luni, cauzata de framântarile de la vârful societatii.


Saptamâna trecuta a debutat in forta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Luni a fost stabilit un nou record pentru 2007 privind valoarea zilnica tranzactionata – circa 103 milioane de lei. Tot luni, indicii bursieri au inregistrat cele mai mari scaderi intr-o singura zi de tranzactionare de la inceputul anului. BET si BET-C au inregistrat scaderi de câte 5%, iar BET-FI – de 6,7%.


Totusi, fata de caderile din saptamâna precedenta s-au inregistrat reveniri pozitive. „In functie de evolutia pietelor invecinate, este posibil sa mai asistam la o saptamâna pozitiva pe bursa, insa opinia noastra este ca, daca piata nu va reusi sa iasa din zona bearish, atunci dupa primele doua mari valuri de scaderi ale cotatiilor din ianuarie si februarie, va urma inca un val, daca nu si al patrulea. Recomandam investitorilor sa fie prudenti si sa intre cu curaj la cumparare doar dupa ce indicii vor confirma revenirea in zona de crestere pe termen mediu“, a precizat Leonard Sonei, reprezentantul SSIF Intercapital Invest Craiova. Cei mai câstigati au fost saptamâna trecuta actionarii Comelf Bistrita, unde cotatiile titlurilor au urcat cu 20,69%, urmati de cei ai Armatura Cluj-Napoca – cu o crestere de 7,89% si de cei ai OIL Terminal – cu o crestere de 5,04%. Cel mai mult au scazut actiunile Rulmentul Brasov – care au pierdut 15%, urmate de cele ale Amonil Slobozia – cu o depreciere de 12,28% si de cele ale Policolor Bucuresti – cu o scadere de 9,60%.


Titlurile societatilor oltene au suferit usoare deprecieri ale cotatiilor. Actiunile Electroputere au inchis saptamâna la pretul de 0,259 lei, in scadere cu 0,38%. Titlurile Altur Slatina se tranzactionau vineri la cotatia de 0,2 lei, in scadere cu 2,5%, iar cele ale Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au situat aproximativ la valoarea de saptamâna precedenta, adica 0,4190 lei.


SIF Oltenia a inchis saptamâna in crestere cu 0,39%, pâna la valoarea de 3,09 lei pe actiune. Aceasta, in conditiile in care in sedinta de luni pretul actiunilor a scazut pâna la valoarea de doar 2,84 lei. Pe 5 martie, Consiliul de Administratie (CA) al SIF Oltenia a respins solicitarea CNVM de a convoca AGA pentru o hotarâre cu privire la oportunitatea mentinerii lui Dinel Staicu in functia de presedinte, in conditiile trimiterii sale in judecata de procurorii DNA in dosarul BIR. O informatie interesanta pentru actionarii de la Jiul SA Craiova. Pe 21 februarie, AGEA a decis delistarea societatii de pe piata Rasdaq. Actionarii care nu sunt de acord cu delistarea pot solicita retragerea din societate pâna pe 8 iulie 2007, cu plata banilor pe actiuni la pretul de 0,5269 lei. La ultima tranzactie din saptamâna trecuta, titlurile societatii craiovene s-au vândut la pretul de 0,3 lei.


Material realizat in colaborare cu Intercapital Invest SA Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS