Societatile oltene, depreciate la BVBMajoritatea societatilor oltene au inregistrat saptamâna trecuta usoare deprecieri pe piata de capital. Doar SIF Oltenia a incheiat intervalul cu o usoara crestere, dupa scaderea puternica de luni, cauzata de framântarile de la vârful societatii.

Saptamâna trecuta a debutat in forta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Luni a fost stabilit un nou record pentru 2007 privind valoarea zilnica tranzactionata – circa 103 milioane de lei. Tot luni, indicii bursieri au inregistrat cele mai mari scaderi intr-o singura zi de tranzactionare de la inceputul anului. BET si BET-C au inregistrat scaderi de câte 5%, iar BET-FI – de 6,7%.

Totusi, fata de caderile din saptamâna precedenta s-au inregistrat reveniri pozitive. „In functie de evolutia pietelor invecinate, este posibil sa mai asistam la o saptamâna pozitiva pe bursa, insa opinia noastra este ca, daca piata nu va reusi sa iasa din zona bearish, atunci dupa primele doua mari valuri de scaderi ale cotatiilor din ianuarie si februarie, va urma inca un val, daca nu si al patrulea. Recomandam investitorilor sa fie prudenti si sa intre cu curaj la cumparare doar dupa ce indicii vor confirma revenirea in zona de crestere pe termen mediu“, a precizat Leonard Sonei, reprezentantul SSIF Intercapital Invest Craiova. Cei mai câstigati au fost saptamâna trecuta actionarii Comelf Bistrita, unde cotatiile titlurilor au urcat cu 20,69%, urmati de cei ai Armatura Cluj-Napoca – cu o crestere de 7,89% si de cei ai OIL Terminal – cu o crestere de 5,04%. Cel mai mult au scazut actiunile Rulmentul Brasov – care au pierdut 15%, urmate de cele ale Amonil Slobozia – cu o depreciere de 12,28% si de cele ale Policolor Bucuresti – cu o scadere de 9,60%.

Titlurile societatilor oltene au suferit usoare deprecieri ale cotatiilor. Actiunile Electroputere au inchis saptamâna la pretul de 0,259 lei, in scadere cu 0,38%. Titlurile Altur Slatina se tranzactionau vineri la cotatia de 0,2 lei, in scadere cu 2,5%, iar cele ale Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au situat aproximativ la valoarea de saptamâna precedenta, adica 0,4190 lei.


SIF Oltenia a inchis saptamâna in crestere cu 0,39%, pâna la valoarea de 3,09 lei pe actiune. Aceasta, in conditiile in care in sedinta de luni pretul actiunilor a scazut pâna la valoarea de doar 2,84 lei. Pe 5 martie, Consiliul de Administratie (CA) al SIF Oltenia a respins solicitarea CNVM de a convoca AGA pentru o hotarâre cu privire la oportunitatea mentinerii lui Dinel Staicu in functia de presedinte, in conditiile trimiterii sale in judecata de procurorii DNA in dosarul BIR. O informatie interesanta pentru actionarii de la Jiul SA Craiova. Pe 21 februarie, AGEA a decis delistarea societatii de pe piata Rasdaq. Actionarii care nu sunt de acord cu delistarea pot solicita retragerea din societate pâna pe 8 iulie 2007, cu plata banilor pe actiuni la pretul de 0,5269 lei. La ultima tranzactie din saptamâna trecuta, titlurile societatii craiovene s-au vândut la pretul de 0,3 lei.

Material realizat in colaborare cu Intercapital Invest SA CraiovaComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 martie 2007

Actualitate

» Partide de un leu
» Moda ecologica
» Ziua Garzii de Mediu, sarbatorita cu plantari de pomi
» Bani publici pe strazi secrete

Local

» Blaga vrea sa vada PSD sustinând un program de dreapta
» Conturile ucrainenilor, golite de români
» Eleva gasita moarta
» Otraviti la masa
» Pentru schimbarea numelui
» Iubiri interzise
» O familie bazata pe incredere
» Policlinicile judetului, scoase la vânzare
» Debandada la Regia Apa
» Basescu: „Amânarea alegerilor, o eroare“
» Raspundem cititorilor
» Protest al medicilor rezidenti din Craiova
» Gradinitele au ramas pe drumuri

Sport

» Mourinho l-a numit pe Riley „fiu de curva“
» Derbiul Bayern – Werder, incheiat nedecis
» Sevilla, invinsa la Tarragona
» „Nico“, cel mai slab de la Auxerre
» Mutu i-a „impuscat“ pe sicilieni
» Roger Federer a fost invins
» Scurte stiri
» Multi finalisti craioveni, dar nici un titlu
» Victorie cu emotii pentru Energo
» „Panduri“ buni in Liga a II-a
» Ploaie, demis de la Minerul Motru
» Ungureanu: „Vreau promovarea!“
» Descoperiti pe centru
» Cazul Ganea s-a clasat
» Rednic lauda Stiinta
» Velcovici vrea la nationala
» Universitatea a multumit spectatorii
» Njock a incercat sa dea „scarita“
» Mi-a placut si mie meciul asta

Bani & Afaceri

» Finantistii, stimulati la salariu cu 108 milioane de euro
» 8,5 milioane de oameni la Cruciada Blizzard
» Manageri cu acte in regula la Poiana Mare si Bailesti
» Societatile oltene, depreciate la BVB
» Concediu de maternitate pentru românii din Spania
» Digul Jiului s-a impotmolit la Cotofeni

Magazin

» Picatura de cunoastere
» Fereşte-te de radar!
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Utile Craiova
» Bancul zilei
» Ia te uita!

Opinii

» Socoteli incurcate
» Oltenasii jucara bine

Top