16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum sa refuzi un loc de munca

Cum sa refuzi un loc de munca

Gasirea unui loc de munca este un proces destul de anevoios pentru cei mai multi tineri. O data ce au fost acceptati, dar, dintr-un motiv sau altul, nu mai doresc acel loc de munca, este dreptul lor de a refuza.


Pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, momentul prezent pare sa fie intotdeauna cel care ofera cele mai multe sanse: conditia principala este insa sa fie dispuse sa actioneze. Potrivit specialistilor www.ejobs.ro, un prim pas pentru a avea succes in gasirea unui loc de munca il constituie discutiile cu cunostintele sau cu grupul de prieteni despre dorinta de a va angaja si despre tipul de companie la care ati vrea sa lucrati. Inainte de asta, trebuie insa stabilite aceste obiective.


Anunturile din presa va ajuta sa va gasiti un loc de munca


Alt pas in gasirea unui loc de munca il constituie urmarirea anunturilor de mica publicitate din presa, noteaza specialistii eJobs. Alta solutie este de a contacta direct companiile unde doriti sa lucrati. In plus, specialistii recomanda sa fiti flexibili si sa acceptati un job de intrare, in ideea ca se va ivi la un moment dat ocazia de a va afirma sau de a fi promovati in postul dorit.


Refuzati atât verbal, cât si printr-o scrisoare


Daca totusi sunteti acceptat si, dintr-un motiv sau altul (salariul nu este cel asteptat, locatia nu este convenabila, jobul nu vi se potriveste), nu doriti acel loc de munca, este dreptul dumneavoastra de a spune nu. Potrivit specialistilor, cea mai buna metoda de a refuza o oferta de loc de munca este scrisoarea. Site-ul mai sus-mentionat recomanda sa fiti prompt si sa anuntati managerul firmei care se ocupa de angajari de indata ce v-ati hotarât. Dupa ce l-ati sunat, puteti sa redactati scrisoarea de refuz, care trebuie sa fie concisa, profesionala si politicoasa, mai ales ca este un mod de a crea legaturi.


Trebuie sa multumiti fiecarei persoane care v-a intervievat si sa le urati atât lor, cât si companiei mult succes. In plus, e recomandabil sa lasati managerul care s-a ocupat de angajati sa creada ca ati fost impresionat(a) de companie si ca v-ati gândit la propunerea lui. Astfel, trebuie sa lasati sa se inteleaga ca ati acceptat o pozitie care se potriveste mai bine intereselor de cariera. Specialistii www.ejobs.ro recomanda insa sa evitati sa mentionati detalii despre locul de munca pe care-l acceptati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS