10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSalarii mai mari si investitii la CNH

Salarii mai mari si investitii la CNH

Sindicatele din mineritul Vaii Jiului au incheiat contractul colectiv de munca pentru anul acesta, iar minerii vor avea salarii marite si bani pentru investitii la unitatile miniere. Noul act a fost semnat ieri, cu administratia Companiei Nationale a Huilei, chiar in ziua in care vechiul contract de munca a expirat. Pe lânga salarii mai mari si bani pentru investitii la minele rentabile, noul contract pastreaza si facilitatile vechiului act de munca.


Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacatas, a declarat ca sindicatele sunt multumite de prevederile noului contract de munca, dar urmeaza negocieri pe anumite puncte din document. „Va fi o crestere salariala in functie de fondul de salarii pe care-l are Compania Huilei, iar facilitatile se mentin la acelasi nivel ca anul trecut. Urmeaza sa avem câteva discutii cu administratia pe câteva articole din contract“, a declarat Zoltan Lacatas. Potrivit presedintelui LSMVJ, la unitatile miniere urmeaza inceperea negocierilor individuale si semnarea contractului individual de munca in cazul fiecarui salariat.


Nici sindicatele, nici administratia CNH nu au facut public nivelul cu care vor creste salariile minerilor anul acesta, insa surse din interiorul CNH sustin ca ar fi fost negociat un procent de 14,5 la suta, la care se adauga si o majorare a cuantumului unor facilitati, cum ar fi biletele de odihna si tratament. Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, a declarat ca fondul de salarii a fost majorat cu 10 la suta fata de cel de anul trecut, dar nu a dorit sa faca alte comentarii.


In prezent, in cadrul Companiei Nationale a Huilei din Petrosani lucreaza 11.800 de mineri, dar, potrivit strategiei industriei miniere, pâna la sfârsitul anului ar urma sa fie disponibilizati circa 1.000 de angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU