8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum sa faci bani din tâmplarie

Cum sa faci bani din tâmplarie

Intermediarul in domeniul montarii tâmplariei PVC si geamuri termopan câstiga bani frumosi cu o investitie minima. Contractul de colaborare cu un producator de astfel de produse iti asigura venit din doua parti, banii incasati pe manopera si comisionul acordat de fabricant.


Firma Gip SRL a fost infiintata acum 15 ani si are ca activitati principale productia de tâmplarie PVC si geam termopan, iar ca activitati secundare comertul cu geam, profile PVC si feronerie. Cu o cifra de afaceri numai pe productie considerabila inregistrata anul trecut, constitue o concurenta serioasa pe piata de profil si nu este singura firma care cauta colaborari cu firme specializate in montaje de ferestre si antreprenori din constructii. Realizarea unor circuite de distributie face posibila livrarea de produse catre colaboratori.


Din punct de vedere al colaborarii cu un astfel de fabricant in domeniu, investitia este minima. Ca intermediar sau colaborator iti sunt necesare echipamentul de mâna folosit in montarea si demontarea tâmplariei si o autoutilitara. In momentul in care ai o lucrare de facut, comanda pentru geamurile termopan si tâmplarie pleaca spre fabricant, care garanteaza calitatea produsului si isi asuma costurile de productie si transport.


Productia costa mult


„O linie de productie de tâmplarie PVC sau geam termopan este o investitie uriasa, o fabrica automata cu doua linii de productie, una pentru tâmplarie si alta pentru geamuri, necesitând nu mai putin de un milion de euro. Investitia mare este necesara pentru achizitionarea utilajelor noi si schimbarea celor uzate moral pentru a obtine produse intr-un domeniu de activitate in care calitatea produsului reprezinta 58% din reclama pe o piata care aduce profit zeci de ani de acum inainte“, dupa cum apreciaza Sever Cocosila, unul dintre cei doi patroni ai firmei Gip SRL.


Ce face un colaborator


Colaboratorul se situeaza intre potentialul client si fabricantul de tâmplarie PVC si geam termopan. Gasirea clientului este pe primul loc in lista prioritatilor. Clientul comanda tâmplaria PVC pe care o doreste, in functie de numarul de camere de izolare, profiluri, pret si ceilalti factori. Comanda merge la producator, iar dupa efectuarea lucrarii, colaboratorul incaseaza banii pentru manopera de la clientul beneficiar, precum si un comision acordat de fabricant. „Comisionul acordat de fabricant se da colaboratorului pentru a-l incuraja sa vina cu cât mai multe comenzi, astfel incât sa isi mareasca cifra de afaceri“, a mentionat Sever Cocosila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU