13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOpel GTC Concept, vedeta Salonului de la Geneva

Opel GTC Concept, vedeta Salonului de la Geneva

In seara deschiderii oficiale a Salonului Auto de la Geneva, Opel a fost in centrul atentiei.


Elementele-cheie ale noului Opel GTC (Gran Turismo Coupé), conceptul de 4830 mm lungime, 1867 mm latime si 1432 mm inaltime, incep cu o parte frontala performanta si agresiva, simbolizata de prizele de aer verticale din aluminiu, de mari dimensiuni, ce se intersecteaza cu farurile. Aceste elemente verticale sunt in simetrie cu tevile de esapament din spate.


Interiorul, in concordanta cu exteriorul, creeaza o impresie vizuala dinamica si dezvaluie noile standarde estetice ale producatorului. Flexibilitatea tipica de la bord este asigurata de sistemul „Flex4“. Spatarele scaunelor din spate se pot plia separat, prin intermediul unei telecomenzi, creând o suprafata de incarcare plata.


Opel GTC Concept este propulsat de un motor de 2.8 litri V6 turbo, pe benzina, ce dezvolta 300 CP, tractiunea fiind integrala, controlata electronic. Cuplul maxim este de 400 Nm, disponibil de la 1850 pâna la 4500 rpm, acceleratia de la 0 -100 km realizându-se in sase secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.


Cu un design nou pentru Opel, conceptul GTC previzioneaza limbajul de design al viitoarelor modele. Cu forma si suprafetele progresive, coupe-ul cu patru locuri are in dotare concepte unice de faruri (in fata) si stopuri (in spate) bazate pe tehnologia LED, ce dau o semnatura noua stilului Opel.


Show de lumini pentru GTC la „Noaptea premierelor GM“


Show-ul de lumini a subliniat tema conceptului GTC, utilizând aceeasi tehnologie LED pentru toata scena de prezentare. Efectele vizuale ale serii au facut parte, de asemenea, din conceptul futurist iBar: diverse obiecte, precum telefoanele mobile sau paharele cu bauturi erau conectate prin animatia masinii concept si emblema Opel. Aditional, o nota distincta la acest show a fost data de culoarea rosie, reflectând iluminarea interiorului si liniile rosii din scaune, volan si pneuri.


De intretinerea atmosferei s-a ocupat formatia „Pink Martini“. A mai avut loc si o prezentare de moda. „Aceasta prezentare subliniaza perfect conceptul GTC ca fiind o noua interpretare a brandului Opel“, a explicat Alain Visser, director de marketing executiv Opel Europa. „Liniile deosebite ale conceptului, dinamica si interiorul flexibil reflecta tendintele caracteristice Opel. Prin modelul GTC Concept, echipa noastra a intruchipat o noua esenta Opel – mai increzatoare, relevanta si distincta – intr-un ultraperformant coupe cu patru locuri. Acest stil este de asteptat la viitoarele produse Opel“, a spus Bryan Nesbitt, director executiv GM Europe Design.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS