10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriReteta de profit pe baza de fier

Reteta de profit pe baza de fier

Se ia o cantitate de cunostinte si experienta in domeniul metalurgiei, se adauga fizicieni si ingineri cât mai bine pregatiti, totul inchegat cu o investitie de 100.000 de euro. Rezultatul poate aduce un profit de 12-13 miliarde de lei vechi pe an.


O firma de consultanta in tehnologii de fabricatie in industria metalurgica poate genera un profit frumos, cu o investitie relativ mica in comparatie cu profitul care se poate obtine.


Cei care au cunostinte si experienta in domeniu pornesc cu un avantaj. Reteta mai contine obiective precise, gasirea unor oameni calificati in domeniu – fizicieni, ingineri.


Ce face o firma de consultanta in tehnologii?


In primul rând, investitia trebuie orientata spre pregatirea temeinica a oamenilor si catre cercetare in domeniu. O firma de consultanta se orienteaza catre rezolvarea problemelor pe care un produs metalurgic il ridica atunci când trebuie sa respecte anumiti parametri tehnici.


Actioneaza ca un intermediar intre firma care are nevoie de un tip de otel, spre exemplu, si combinatul sau producatorul de otel. Firma X are nevoie de un anumit tip de otel si pentru a gasi solutia fabricarii acestui produs apeleaza la firma de consultanta in tehnologii metalurgice, care ofera reteta exacta si procesul de fabricatie, pentru care primeste un comision din valoarea contractului de 5-7%.


O firma de profil din Craiova este Previmet Impex SRL, care din consultanta in domeniul tehnologiilor de fabricatie, cu numai 10-20 de angajati, a avut o cifra de afaceri de 130 de miliarde de lei vechi pe anul trecut. Gheorghe Preotu, directorul general, spune ca a inceput aceasta afacere in urma cu zece ani, pornind de la zero. Experienta acumulata de-a lungul activitatii ca director la Sidex Galati sau TUFON Craiova a fost importanta.


„Se pot face bani chiar daca domeniul productiei nu este la acelasi nivel ca inainte. Firma este specializata in asigurarea tehnologiilor pentru produse siderurgice de calitate superioara, conform normelor europene in controlul calitatii“, a precizat Gheorghe Preotu. Profitul net de un miliard de lei vechi pe care firma Previmet l-a inregistrat luna trecuta sprijina ideea ca se pot obtine bani frumosi din consultanta in tehnologii.


„O afacere de acest fel se poate incepe cu o investitie de pâna la 100.000 de euro. In primul rând ai nevoie de oameni, de obiective precise, cunostinte in domeniu si seriozitate in oferirea unor solutii pertinente, pentru un produs de calitate“, a spus directorul Previmet. Canalizarea unei cote din resursele financiare ale firmei in scopul specializarii si ridicarii nivelului profesional al angajatilor este o conditie a succesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS