Copiii pot face economii „din fasa“

Autori


Pentru a se adresa unui numar de clienti tot mai mare, bancile si-au diversificat din ce in ce mai mult ofertele. Daca vârsta maxima pâna la care poate fi accesat un produs bancar poate ajunge pâna la 75 de ani, vârsta minima tinde catre zero.

Produsele bancare sunt din ce in ce mai la indemâna doljenilor. Acest fapt este evidentiat si de numarul mare de clienti pe care i-au avut bancile doljene in 2006, numar care situeaza Doljul pe locul sapte in tara, excluzând Bucurestiul, la numar de clienti bancari – dupa Cluj, Bihor, Arges, Iasi, Brasov si Timis. „Numarul total de clienti ai bancilor doljene a fost de peste 610.000, in 2006, dintre care aproximativ 581.000 de clienti, adica peste 95%, au fost persoane fizice“, a declarat Gheorghe Gherghinescu, directorul Sucursalei Judetene a Bancii Nationale a României (BNR) Dolj.

Prima zi de viata, primul produs bancar

Pentru a educa si tinerii cu privire la serviciile bancare, o serie de institutii financiare ofera doljenilor posibilitatea de a apela la produse concepute special pentru mezinii familiei. Copiii pot beneficia de produse financiare (depozite) inca din prima zi de viata. Depozitele pot fi constituite de parinti, tutori sau reprezentanti legali. Unul dintre avantaje este acela ca bancile ofera o serie de bonificatii, tocmai pentru a incuraja parintii sa economiseasca in numele copiilor lor.

Contul poate fi alimentat si de alte persoane in afara deponentului

Una dintre bancile care ofera produse special concepute pentru persoanele sub 18 ani este Banca Transilvania. Kid Cont este un depozit cu acumulare si cu capitalizarea anuala a dobânzii, constituit in numele minorilor cu vârsta cuprinsa intre o zi si 17 ani fara o zi, pe o perioada de minimum un an si maximum 17 ani, in functie de vârsta minorului. Unul dintre avantajele sale este ca depozitul poate fi alimentat de alte persoane in afara deponentului (cel care constituie depozitul, in calitate de imputernicit pe cont) – aceste persoane nu pot insa sa efectueze alte operatiuni pe Kid Cont. Una dintre facilitatile suplimentare oferite este atasarea unui card de tip Kid Card, care le permite posesorilor sa beneficieze de disconturi la cumpararea de produse si servicii de la comerciantii cu care banca are semnate conventii de colaborare in acest sens. In plus, potrivit site-ului bancii, se ofera bonificatii suplimentare, incepând cu implinirea celui de-al treilea an de depozitare.


Depozit cu continuitate

Si BRD ofera un produs de economisire pentru tineri – AtuStart, destinat persoanelor cu vârste cuprinse intre zero si 14 ani. La deschiderea contului, copilul va primi din partea bancii 20 de lei sau 5 EUR/USD. Daca pâna la implinirea vârstei de 14 ani, parintii sunt cei care gestioneaza economiile, dupa aceasta vârsta, AtuStart se transforma in AtuSprint, un cont de economisire destinat persoanelor cu vârste cuprinse intre 14 si 18 ani. Acesta ii permite copilului sa economiseasca si sa-si gestioneze singur mica sa avere.

Depozite in lei si valuta

Alta unitate bancara ce are produse de economisire special create pentru mezinii familiei este BCR – Initial BCR, produs destinat persoanelor fizice cu vârste mai mici de 18 ani. Ca si in cazul celorlalte doua produse, si la BCR se pot constitui atât depozite in lei, cât si in valuta. Prin Initial BCR se pot constitui atât conturi curente, cât si depozite, numai cu incuviintarea reprezentantilor legali (parinti, tutore, curator). Pentru minorii peste 14 ani, exista posibilitatea de a depune sume in conturile curente/de depozit la termen fara acordul reprezentantilor legali, daca aceste sume nu depasesc nivelul sumei garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistem Bancar (in caz contrar este necesar acordul scris al acestora).Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 28 februarie 2007

Actualitate

» Voronin si-a pus in cap partidele din Moldova
» Basescu nu vine in parlament la discutiile despre suspendare
» Miting pentru salvarea justitiei
» Infectata cu HIV, plecata de acasa
» Faliment energetic de 1,7 miliarde de euro

Local

» Târgul Gaudeamus, din nou la Craiova
» Policlinica Sportiva isi schimba sediul
» Evaluarile ARACIS saracesc bugetele scolilor
» Copilarie pe drumuri
» Urma regelui Carol la Facai
» Basescu acuza coruptia din institutiile de stat
» Atentat sinucigas impotriva lui D. Cheney
» Primarul din Cerat a murit la Bucuresti
» Captura de tigari de peste 30.000 de lei
» Centurile de siguranta, in atentia oamenilor legii
» Accident cu politisti
» Strategie anticoruptie româno-bulgara
» Locuinta directorului societatii LOTUS, atacata

Dolj

» Singur impotriva tuturor
» 94% din dotarile pompierilor sunt depasite

Sport

» Bremen l-a pierdut pe Borowski
» Juventus nu este interesata de Toni
» Carlos da probe la Charlton
» Mourinho i-a ironizat pe „tunari“
» „Credeam ca Terry are leziuni pe creier“
» Oltchim trebuie sa elimine Podravka Koprivnica
» Medalii pe tatami
» In cautarea moralului pierdut
» Programul returului Ligii a III-a, seria a IV-a, editia 2006/2007
» Stiinta calculeaza profitul din pierderi

Bani & Afaceri

» Geneva Motor Show 2007
» Contractele de achizitii publice ale Primariei Petrila, verificate de politie
» Profitul reinvestit scapa de impozit
» Copiii pot face economii „din fasa“
» Asociatie cu penalitati de 990 de milioane
» Subventie UE de Martisor

Magazin

» Sarmalute cu legume si ciuperci
» Alopekis, câini usor de dresat
» Calathea sau padurea tropicala in casa ta
» Parchetul din bambus, o alternativa ecologica
» Horoscop
» Scurte stiri
» Cristale si diamante la ceremonia premiilor Oscar
» Femeia delicata si senzuala, din nou in prim-plan
» Fereşte-te de radar!
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» New York, capitala Statelor Unite
» Bancul zilei
» Ia te uita

Opinii

» Confuzia liderilor

Top