13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContractele de achizitii publice ale Primariei Petrila, verificate de politie

Contractele de achizitii publice ale Primariei Petrila, verificate de politie

Contractele de achizitii publice ale Primariei Petrila din perioada 2004-2006 sunt verificate de politistii Biroului de investigarea fraudelor, ancheta fiind declansata deoarece exista suspiciuni asupra modului in care s-au atribuit o serie de lucrari comunitare si a celui in care au fost facute aprovizionari de catre anumite firme.


Comandantul Politiei Petrila, Titel Bragaru, a declarat ca cercetarile in ceea ce priveste contractele de achizitii publice ale Primariei Petrila au demarat pornind de la societatea de termoficare din subordinea primariei, Termoprest SA, si au fost extinse pentru toate contractele publice pe care autoritatile le-au facut incepând cu anul 2004. „Am inceput cercetarile, pot confirma acest lucru, insa mai multe informatii deocamdata nu se pot face publice“, a mentionat Bragaru.


Ofiterii din cadrul Biroului de investigarea fraudelor Petrila au inca doua dosare penale care vizeaza tot contractele de achizitii publice de materiale ale societatii Termoprest Petrila.


Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimativ calculat se ridica in acest caz la peste 10.000 de euro, iar conducerea Termoprest este cercetata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.


Societatea Termoprest Petrila functioneaza in subordinea Consiliului Local Petrila, iar in ultima perioada a fost in centrul mai multor scandaluri dupa ce a fost prinsa ca fura curent electric, iar inspectorii de munca au amendat conducerea societatii cu 10.000 de lei din cauza conditiilor inumane in care lucrau muncitorii in centralele termice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS