16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriELECTROPUTERE, vânduta la primavara

ELECTROPUTERE, vânduta la primavara

Privatizarea ELECTROPUTERE s-a amânat din nou. Daca in urma cu câteva zile presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Theodor Atanasiu, spunea ca anuntul de vânzare va fi publicat in aceasta saptamâna, Departamentul de presa al AVAS a anuntat ieri un nou termen: sfârsitul lunii februarie.


Dupa incercari repetate esuate de vânzare a ELECTROPUTERE, statul pare sa nu gaseasca solutia pentru a evita intrarea in faliment a fabricii din Craiova. Cocosata de datorii (40 de milioane de euro) si fara perspective de dezvoltare pe piata concurentiala, Electro este atractiva mai degraba prin valoarea terenului de sub fabrica decât prin produsele sale. Strategiile inutile concepute si abandonate de autoritati una câte una au intarit si mai mult nesiguranta care pluteste in jurul societatii. Când toata lumea credea ca in sfârsit AVAS s-a hotarât sa publice in aceasta saptamâna ultimul anunt de privatizare inainte de divizarea societatii, Departamentul de Presa al institutiei a precizat ieri ca presedintele AVAS a vrut sa spuna altceva când a anuntat ca va publica anuntul de privatizare. „Nu este vorba despre anuntul de privatizare, ci despre aprobarea notei privind vânzarea pachetului de actiuni detinute de stat la SC ELECTROPUTERE SA Craiova. Aceasta a fost aprobata in Colegiul Director al AVAS din 23 ianuarie 2007 si urmeaza sa fie supusa atentiei Consiliului de Indrumare si Supraveghere al AVAS. Apoi sunt indeplinite toate conditiile pentru publicarea ofertei de vânzare. Prin urmare, anuntul de vânzare a pachetului de actiuni detinut de stat la SC ELECTROPUTERE SA Craiova va fi publicat, in presa nationala si internationala, pâna la sfârsitul lunii februarie 2007“, au declarat pentru GdS reprezentantii Directiei de Marketing si Relatii Publice ai AVAS.


ELECTROPUTERE, vânduta de angajatii AVAS


Spre deosebire de vecina ei de suferinta, Daewoo România, ELECTROPUTERE nu va fi vânduta de ministri, ci de angajati AVAS. Desi sindicalistii au cerut ca si fabrica lor sa fie negociata de o comisie interministeriala, reprezentantii AVAS spun ca acest lucru nu se va intâmpla.


„La privatizarea ELECTROPUTERE nu va fi o comisie interministeriala, ci una formata din angajati ai AVAS. Vânzarea actiunilor se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Conform prevederilor legale in domeniul privatizarii, informatii cu privire la oferta de vânzare a AVAS pentru SC ELECTROPUTERE SA Craiova sunt prezentate in anuntul de vânzare-cumparare de actiuni si Dosarul de prezentare“, au spus acestia.


Daca ELECTROPUTERE nu va fi privatizata nici la ultima incercare, AVAS va elabora o noua strategie. „Aceasta strategie ar putea sa prevada vânzarea, grupat, a activelor care concura la realizarea celor patru activitati importante ale societatii“, a spus AVAS. Cu alte cuvinte, statul va vinde doar unitatile pe care poate incasa bani, iar restul vor ajunge probabil la fier vechi. In ceea ce-i priveste pe salariati, acestia ar trebui sa stea linistiti cel putin o perioada. Asta daca iau in serios spusele AVAS. „In acest moment nu sunt prevazute concedieri colective la SC ELECTROPUTERE SA Craiova. Estimarea riscului unor astfel de concedieri va putea avea loc numai dupa epuizarea tuturor posibilitatilor prevazute de lege pentru diminuarea participatiilor statului la aceasta societate comerciala“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS