24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMarile confederatii sindicale s-au reunit intr-o Alianta

Marile confederatii sindicale s-au reunit intr-o Alianta

Trei mari confederatii sindicale din România s-au reunit intr-o Alianta, care este condusa de un Comitet Director, format din noua membri, câte trei de la fiecare organizatie sindicala, printre care se numara si Ion Scradeanu Pisc, presedintele Sindicatului Energetica. Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) „Fratia“, Blocul National Sindical (BNS) si Confederatia Sindicala Nationala „Meridian“ au format o organizatie sindicala noua, Alianta Confederatiilor Sindicale din România (ACSR), in vederea atingerii anumitor obiective. Presedintele executiv al ACSR este Marius Petcu.


Unul din cele mai importante este acordarea unor salarii corecte, raportate la performante. „ACSR considera ca lucratorii din România trebuie platiti la acelasi nivel cu cei din celelalte tari europene, daca performantele lor sunt asemanatoare cu ale salariatilor europeni. Din acest motiv, ACSR va actiona unitar si hotarât pentru a determina autoritatile sa ia masuri in vederea cresterii nivelului salariilor din România, astfel incât sa ajungem in scurt timp la nivelul tarilor din UE“, a precizat Ion Scradeanu Pisc.


Schimbarea legislatiei in privinta relatiilor de munca


Reprezentantii noii organizatii sindicale au declarat ca formarea acestei aliante urmareste realizarea unei actiuni unitare, aceasta fiind singura solutie pentru obtinerea unor rezultate concrete in favoarea lucratorilor din România. ACSR isi mai propune cadrul legal privind relatiile de munca. „ACSR va avea ca obiectiv refomarea cadrului legal institutional care reglementeaza relatiile de munca. Alianta considera ca legislatia actuala in acest domeniu restrictioneaza posibilitatile lucratorilor de a-si apara drepturile si libertatile fundamentale si va face demersurile necesare pentru corectarea cadrului legislativ“, a mai adaugat Ion Scradeanu Pisc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS