11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Corsa OPC

Opel va lansa in luna martie cea mai puternica versiune a modelului Corsa – Corsa OPC, care dispune de 192 CP si atinge 225 km/ora.


Dupa succesul lansarii celei de-a patra generatii a modelului Corsa, Opel arunca acum in arena cea mai puternica versiune a acestuia: Corsa OPC.


Noul Corsa dispune de un motor turbo de 192 CP (141 KW) de 1,6 litri, care face ca sportivul compact cu trei usi sa accelereze de la 0 la 100 km/ora in numai 7,2 secunde si sa atinga viteza maxima de 225 km/ora. Cuplul motor maxim livrat rotilor din fata este de 230 Nm, dar poate fi marit temporar la 260 Nm prin intermediul unei functii de „overboost“.


Acest nivel de performanta ii asigura celui mai nou membru al familiei Corsa agilitate si o buna tinuta in orice situatie. De exemplu, accelerarea de la 80 la 120 km/ora in viteza a cincea dureaza numai 6,7 secunde. Noul Corsa consuma 7,9 litri de combustibil la 100 km, un consum moderat pentru aceasta clasa de performanta.


Premiera mondiala a modelului va avea loc la Geneva Motor Show, in prima jumatate a lunii martie, cu putin timp inaintea lansarii pe piata.


Sasiul lui Opel Corsa OPC este unic, obtinut in urma unor modificari masive printre care: coborârea cu 10 mm, echiparea cu un stabilizator mai mare si cu suspensii noi. Sistemul ESP, care poate fi dezactivat, a fost si el tunat pentru a se conforma caracterului sportiv al masinii.


Corsa OPC vine echipata cu jante de 17 inch si anvelope 215/45 R17, in timp ce jantele de 18″ cu anvelope marimea 225 sunt optionale.


Introducerea lui Corsa mareste gama Opel OPC la cinci modele: vârful de gama, Vectra OPC, cu 280 CP (206 KW) este disponibil in configuratiile sedan sau station wagon; Zafira OPC – cea mai rapida dubita din lume, având o viteza maxima de 231 km/ora, si Astra OPC, ambele dotate cu un motor de 240 CP, cu capacitatea de doi litri; Meriva OPC este propulsat de un motor asemanator cu cel de pe Corsa OPC – cu 180 CP (132 KW) si o viteza maxima de 220 km/ora.


Mopar Viper de 675 CP la Detroit


In timp ce Viper-ul de 600 de cai putere atragea toata presa de la salonul auto Detroit, undeva mai in spate, la standul Dodge, statea „bestia“ creata de Mopar, divizia aftermarket a grupului Chrysler, o mostra a ceea ce se pregateste pentru „nava amiral“ a companiei.


Oricât ar fi de impresionanta cifra de 600 CP a noului Viper, Mopar a reusit sa scoata inca 75 de cai putere dintr-un monstruos V10 de 8,4 litri. 675 de cai putere sub aceeasi capota, datorati in mare parte imbunatatirii sistemului de racire. In plus, Mopar a echipat conceptul cu suspensie reglabila si jante negre din aliaj usor, incaltate in cauciucuri care poarta marca Michelin. Viper-ul de la Mopar beneficiaza de o culoare gri-antracit, cu o dunga de un rosu-neon asimetrica, ce trece peste partea frontala a masinii, ca si cum un Viper obisnuit ar risca sa treaca neobservat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS