11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUrgenta va avea un nou look

Urgenta va avea un nou look

Urgenta incepe sa semene pe zi ce trece tot mai mult cu un serviciu modern dintr-un spital european. Lucrarile de renovare incepute acum doua luni la Spitalul din Craiova cu bani de la consiliul judetean se apropie de final. Investitia cea mai importanta abia acum urmeaza.


Potrivit conducerii Spitalului de Urgenta Craiova, Unitatea de Primiri Urgente ar putea fi gata in urmatoarele doua saptamâni, in cazul in care Ministerul Sanatatii Publice va trimite aparatura de monitorizare necesara. „S-a zugravit, au fost inlocuite caloriferele, tevile, a fost refacuta tencuiala acolo unde era mucegai pe pereti, s-a schimbat pavimentul si au fost montate bare de protectie pe holul principal. Acum ne pregatim de montarea pe pereti a consolelor pentru fluide si lucram la refacerea instalatiilor sanitare“, a declarat dr. Cristina Calangiu, managerul Spitalului de Urgenta Craiova. Intr-adevar, pe unde s-a lucrat se vede. Nici o bucatica de perete n-a scapat negletuita, saloanele au fost vopsite in galben si verde si au fost montate mochete pentru a inlatura monotonia si a spori confortul bolnavilor.


Urmeaza alte investitii


Aceasta renovare nu este prima prin care a trecut Urgenta celui mai mare spital din Oltenia si nici ultima. In primavara anului trecut au mai fost facute reparatii, cu fonduri proprii. Muncitorii nu au reusit insa atunci sa modifice prea mult aspectul deplorabil al sectiei, desi s-au cheltuit bani pentru reparatii si montarea de gresie si faianta. Acum gresia a fost inlocuita cu mocheta, iar faianta cu bare de protectie. Alti bani, alta distractie. Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova este convinsa ca in acest an Consiliul Judetean Dolj, in subordinea caruia se afla unitatea sanitara, va aloca fonduri si pentru investitiile care ar mai trebui facute in urgenta, de fapt cele mai importante. „Anul trecut nu am avut fila de buget pentru investitii. Tot ce am primit a fost pentru reparatii. Cu banii pe care ii vom primi in acest an de la consiliul judetean vom reamenaja intrarea pentru salvari si vom modifica accesul in urgenta“, a precizat Calangiu. Cu fondurile pe care managerul este sigur ca le va primi se va trece la inchiderea gangului prin care in prezent se face accesul ambulantelor in urgenta si va fi amenajata o extensie pentru primirea bolnavilor. Dupa terminarea investitiei, vor disparea cabinetele de chirurgie, ortopedie si interne.


Modificari de personal


In urma schimbarilor care urmeaza sa fie facute la Urgenta se va modifica si structura personalului angajat. Activitatea in Unitatea de Primiri Urgente va fi asigurata de cadrele medicale specializate in medicina de urgenta (14 persoane) ce urmeaza sa fie preluate de la Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) la care se vor adauga alti medici de specialitate si rezidenti. Spitalul de Urgenta a scos deja la concurs sase posturi (unul de specialist in medicina de urgenta si cinci posturi pentru medici rezidenti). Internistii, chirurgii si ortopezii care efectuau garzi in cabinetele de specialitate nu vor mai lucra in Urgenta, ci doar in sectiile de spital in care sunt angajati, iar salariul li se va diminua corespunzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII