10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPasul Vâlcan - in circuitul turistic national

Pasul Vâlcan – in circuitul turistic national

Statiunea turistica montana din Pasul Vâlcan este pe punctul a deveni una dintre cele mai importante statiuni incluse in circuitul national, dupa ce in zona vor incepe lucrarile de amenajare. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, spune ca la inceputul acestei luni va avea loc licitatia proiectului „Schi in România“, care pentru acest loc poarta numele „Castelul din Carpati“, iar amenajarea va dura pâna in 2011. „Pe 12 ianuarie este programata licitatia, executia proiectului urmând sa inceapa din acest an, pentru ca ne-au venit fondurile din anul trecut“, a precizat Gheorghe Ile.


Proiectul de viitor al statiunii prin care se va face legatura cu Straja – deja intrata in elita statiunilor din România – cuprinde amplasarea mai multor instalatii de teleschi, realizarea canalizarii, a alimentarii cu apa, energie electrica si gaz metan, instalatii de transport pe cablu tip telescaun, precum si tunuri de zapada si alte accesorii necesare unei statiuni turistice europene.


Infrastructura, sustin autoritatile locale, va fi amenajata cu bani de la Consiliul Judetean Hunedoara, pe alte proiecte, care si ele urmeaza sa intre in executie in acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS