17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriImportul masinilor second hand se sisteaza

Importul masinilor second hand se sisteaza

Ceata de pe piata auto cauzata de taxa de prima inmatriculare aplicabila de la 1 ianuarie 2007 s-a extins si asupra vânzarilor de automobile second hand.


„Nu se mai aduc masini“, a declarat Robert Ungureanu, patronul firmei Robest Leasing, care are ca domeniu de activitate comercializarea masinilor second hand in sistem leasing. Neclaritatile privind taxa de prima inmatriculare au dus la incetarea importului de masini second hand, firmele de profil preferând sa astepte, chiar daca acest lucru inseamna incetarea vânzarilor dupa epuizarea stocului existent.


Taxa de prima inmatriculare se aplica atât pentru automobilele de import, cât si pentru cele produse in România si trebuie achitata de persoana fizica sau juridica ce face inmatricularea pe baza unui ordin de plata catre Trezoreria statului. Deocamdata, in Craiova nu s-a facut nici o inmatriculare pe acest an pentru ca posesorii de automobile nu stiu unde se poate plati aceasta taxa, iar institutiile nu au idee cum trebuie calculata. Brambureala cauzata de aceasta taxa speciala a dus la blocarea vânzarilor dealerilor auto locali. Spre deosebire de acestia, in cazul firmelor care comercializeaza automobile second hand in sistem leasing, ritmul vânzarilor s-a pastrat, insa va ramâne asa numai pentru o perioada scurta. „Vânzarile merg ca si pâna acum pentru ca vindem ce avem pe stoc, masini aduse anul trecut si care nu intra sub incidenta noilor reglementari. Pâna nu se clarifica aceasta situatie stam pe loc“, a declarat Robert Ungureanu, precizând totodata ca stocul curent de automobile va fi suficient pentru aproximativ o luna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU