5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânii au ales Corsa masina anului 2007

Românii au ales Corsa masina anului 2007

Concursul „Masina Anului“ in România – editia 2007 s-a incheiat. Câstigatoare este Opel Corsa, care a reusit de data aceasta sa depaseasca Ford S-Max la o diferenta de 17 puncte.


Concursul „Masina Anului“ editia 2007 a fost organizat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din România in perioada 28 noiembrie – 12 decembrie 2006, in doua etape. In acest an, organizatorii si juriul au dedicat concursul celui mai important eveniment postbelic din România, aderarea la Uniunea Europeana, motiv pentru care au considerat ca masina câstigatoare va fi una „istorica“. In acest sens, regulamentul de desfasurare al concursului a fost adaptat la cel utilizat de juriul european.


La concurs au participat 40 de modele in prima etapa, primele opt dintre acestea, in ordinea punctajului acordat, s-au calificat automat in etapa a doua. Juriul a fost compus din 38 de jurnalisti, iar votarea s-a facut on line, pe site-ul www.masinaanului.ro. Fiecare dintre cei care au votat a avut la dispozitie 25 de puncte pe care le puteau atribui la cel putin cinci modele. Punctajul maxim care a putut fi acordat unui singur model a fost de zece puncte, iar pentru cea de-a doua etapa a concursului votarea s-a desfasurat dupa reguli identice.


Masina câstigatoare – Opel Corsa


Dupa ce a terminat pe locul secund la Masina Anului 2007 in Europa, cu 232 de puncte fata de cele 235 obtinute de Ford S-Max, in România, Opel Corsa a devansat campioana europeana, acumulând 69 de puncte, fata de cele 52 obtinute de principalul model rival. Pe podium a urcat si Renaul Clio III, cu 49 de puncte.


La 24 de ani de la lansarea lui Corsa si dupa mai bine de 9,4 milioane de unitati vândute, Opel a prezentat in 2006 a patra generatie a acestui model de clasa mica. Pe lânga platforma tehnica si designul complet noi, Corsa se prezinta si cu gadgeturi interesante, cum ar fi volanul incalzit sau sistemul „Flex-Fix“ pentru transportul bicicletelor.


In prezent, sunt disponibile doua versiuni de caroserie, cu trei sau cinci usi si mai multe propulsoare, benzina sau diesel, ce pot fi cuplate la cutii de viteze manuale sau automate. In functie de nivelul de echipare, Corsa poate dispune de faruri adaptive, airbaguri frontale in doua stadii, airbaguri laterale in fata si „cortina“ pentru intreaga latime a habitaclului, precum si ABS sau ESP cu CBC si SLS (Straight Line Stability Control). In România, automobilul este disponibil la vânzare din luna octombrie a acestui an.


Masini finaliste in ordinea punctelor acumulate


Opel Corsa – 69 de puncte


Ford S-Max – 52 de puncte


Renault Clio III – 49 de puncte


Skoda Roomster – 46 de puncte


Peugeot 207 – 43 de puncte


Fiat Grande Punto – 37 de puncte


Hyundai Santa Fe – 30 de puncte


Audi TT – 24 de puncte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS