16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAFP Craiova are noi directori

AFP Craiova are noi directori

Doi sefi de servicii au preluat atributiile directorilor „demisionari“ Maria Filip si Vicentiu Iordache. Acestia vor coordona activitatea pâna la organizarea unui concurs.


Administratia Finantelor Publice (AFP) Craiova are de ieri noi sefi, numiti in locul directorilor demisionari Maria Filip si Vicentiu Iordache. Locul de director al AFP va fi ocupat pâna la organizarea unui concurs de Zaharia Corbeanu, iar cel de adjunct – de Lili Saptelei, ambii fiind pâna acum sefi de servicii in cadrul aceleiasi institutii. „Cei doi au fost numiti prin ordin semnat de Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si vor coordona activitatea pâna se va organiza concurs. Deocamdata nu se stie când va fi organizat concursul“, a precizat Silviu Dumitru, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj.


Directorul AFP Craiova, Maria Filip, si adjunctul acesteia, Vicentiu Iordache, si-ar fi dat demisiile la sfârsitul lunii noiembrie, in urma unei vizite-surpriza pe care seful ANAF, Sebastian Bodu, a facut-o la DGFP Dolj. Acesta le-a reprosat celor doi incasarile slabe la bugetul de stat. Asupra inlocuirii din functii a directorilor planeaza tot felul de suspiciuni, dupa ce Filip si Iordache ar fi instiintat zilele trecute ANAF ca isi retrag demisiile. Mai mult decât atât, demisiile nici n-ar fi demisii, ci solicitari de trecere pe alte functii, conform nivelului de pregatire.


Cei doi ex-directori nu sunt de gasit de la intâlnirea cu Bodu, desi personalul DGFP sustine ca ei vin in fiecare zi la serviciu. ANAF, la rândul ei, nu confirma ca ar fi primit faxuri de la Filip si Iordache si nici nu ar recunoaste ca acestia s-ar putea razgândi, sustinând ca „demisia este un act unilateral si irevocabil“. In fine, cu ex-directorii nu se stie ce se va intâmpla. Directorul DGFP, Silviu Dumitru, spune ca nu li s-a gasit un loc.


„Am comunicat ANAF ca nu am posturi vacante. Nu este vorba de o rocada intre cei patru“, a afirmat Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS