21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTelenovela cu demisiile directorilor de la fisc

Telenovela cu demisiile directorilor de la fisc

Maria Filip si Vicentiu Iordache, directorii demisionari de la DGFP Dolj, ar fi trimis ANAF faxuri prin care spun ca s-ar fi razgândit si ca ramân in functii. ANAF riposteaza si spune prin presedintele Sebastian Bodu ca „demisia este un act unilateral si irevocabil“ si ca s-a luat deja masura inlocuirii celor doi.


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj joaca alba-neagra cu demisiile din functii a doi directori din cadrul fiscului local. La sfârsitul saptamânii trecute, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, anunta in cadrul unei conferinte de presa ca Maria Filip, directoarea Administratiei Finantelor Publice (AFP) Craiova, si adjunctul acesteia, Vicentiu Iordache, si-au prezentat in fata sa demisiile din functii. Faptul s-ar fi petrecut dupa discutii aprinse purtate separat de cei doi cu Bodu, pe tema realizarii veniturilor la buget. Seful ANAF a considerat ca realizarile de 83,58% din program trebuie sa se lase neaparat cu niste demisii. La acea data, cei doi directori nu au fost de gasit pentru a-si prezenta punctul de vedere in legatura cu ceea ce au discutat cu Bodu.


Ieri, surse de la vârful DGFP Dolj au afirmat ca directorii ar fi inaintat catre ANAF, pe fax, puncte de vedere prin care spun ca renunta la demisii, care ar fi fost depuse sub un impuls de moment.


„Ne jucam de-a alba-neagra?“


Contactat telefonic, purtatorul de cuvânt al ANAF, Dorin Tiganas, s-a aratat uimit de cele aflate: „Cum sa renunte la demisii? Nu se poate! Ce, ne jucam de-a alba-neagra?“.


Tiganas a revenit ulterior cu pozitia lui Sebastian Bodu in legatura cu acest caz: „Declaratia domnului presedinte Bodu este urmatoarea: «Conform Codului Muncii, demisia este un act unilateral si irevocabil. S-au luat deja masurile necesare pentru trecerea celor doi pe functii de executie. Conducerea AFP Craiova va fi indeplinita in regim de interimat de alti functionari din cadrul DGFP Dolj, pe perioada determinata, pâna la organizarea unui concurs, conform legii»“.


Tot surse din cadrul fiscului doljean afirma ca demisiile puteau fi retrase si ca ele produc efecte in 30 de zile de la data inregistrarii. Prin demisie, cei doi isi incetau definitiv raporturile de munca cu DGFP Dolj. Acest lucru nu s-ar fi intâmplat, pentru ca Maria Filip si Vicentiu Iordache ar fi cerut incadrarea pe functii de executie. ANAF nu ne-a putut confirma ieri ca acestia s-ar fi razgândit prin fax. „Nu pot sa confirm sau sa infirm acest lucru, ci doar ca s-au luat masuri pentru trecerea lor pe functii de executie“, a mai spus Dorin Tiganas. Cei doi demisionari nu sunt de gasit de la sfârsitul saptamânii trecute, desi toata lumea sustine ca vin in fiecare zi la serviciu. Modul bizar in care s-a desfasurat aceasta poveste a dat nastere la tot felul de zvonuri. Surse din cadrul fiscului sustin chiar ca Sebastian Bodu ar fi primit ca „tema“ destituirea celor doi directori si inlocuirea lor cu functionari care au mai multa sustinere politica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS