10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNintendo Wii - distractie pentru toata familia

Nintendo Wii – distractie pentru toata familia

Dupa ce a fost lansata luna trecuta in SUA, noua consola de jocuri Nintendo Wii urmeaza sa fie pusa in vânzare si in Europa. Wii se lupta pe piata consolelor cu noile Sony Playstation 3 si Microsoft Xbox 360. O data cu lansarea consolei, au aparut pe piata si 21 de jocuri pentru Wii, dintre care cel mai apreciat este „Zelda: Twilight Princess“. Japonezii de la Nintendo sunt siguri ca vor „spulbera“ competitia datorita inovatiilor oferite de consola Wii. Ceea ce face consola Wii diferit de competitie este Wii-mote, un controller fara fir, cu difuzor si force feedback, care cunoaste pozitia jucatorului in spatiu. Astfel, Nintendo introduce o noua modalitate de perceptie a jocurilor, ducând interactivitatea la un nou nivel. De exemplu, in cadrul unui joc de tenis, controller-ul Wii-mote trebuie miscat in aer ca o racheta, iar intr-un meci de box, Wii-mote va fi tinut in pumn in timp ce jucatorul „boxeaza“ cu adversarul imaginar.


Design compact si acces wireless la internet


Din punct de vedere al design-ului, consola este mai mica decât a competitorilor si este disponibila in mai multe culori. Wii are dimensiunile a trei carcase DVD suprapuse si este dotata cu tehnologie wireless, prin care se poate conecta la internet. O data on line, Wii poate accesa paginile internet cu ajutorul browser-ului Opera si poate oferi informatii despre vreme cu ajutorul unui serviciu denumit Wii Channel.


Un mare dezavantaj este ca Wii nu poate fi folosita pentru a viziona filme pe DVD. Un purtator de cuvânt al Nintendo a anuntat ca in Japonia se va lansa un model de Wii compatibil DVD, dar ca nu exista asemenea planuri pentru Europa si America de Nord.


Vânzari excelente in SUA si Japonia


Dupa ce a fost primita cu entuziasm de presa, consola Wii a avut succes si din punct de vedere al vânzarilor.


Stocurile de Nintendo Wii au fost epuizate la doua zile de la lansarea sa in America de Nord, peste 600.000 de console fiind vândute in aceasta perioada. Mii de oameni au asteptat la coada o noapte intreaga pentru a cumpara consola. In Japonia peste 400.000 de unitati au disparut de pe piata in câteva ore. Pretul este unul din motivele vânzarilor excelente inregistrate de Wii. In timp ce Playstation 3 costa peste 500 de dolari, Wii este de doua ori mai ieftina. Iar daca in Statele Unite Wii costa 250 de dolari, europenii o vor putea cumpara cu 250 de euro. Nintendo Wii va fi lansat in Europa saptamâna aceasta, pe 8 decembrie. Reprezentantii Nintendo spera sa vânda peste patru milioane de console anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS