22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCaldura mai scumpa pentru institutiile publice

Caldura mai scumpa pentru institutiile publice

Consiliul Local Slatina a aprobat scumpirea energiei termice, ceruta de SC Aceti SA si avizata de ANRSC, de la 1.747.600 de lei/Gcal la 1.930.900 de lei/Gcal. Consilierii au aprobat scumpirea cu 183.300 de lei retroactiv, incepând cu 11 noiembrie.


Scumpirea nu afecteaza populatia, ci institutiile publice ramase bransate la ramasitele sistemului de incalzire centralizata a orasului. In prezent, SC Aceti SA furnizeaza energie termica doar in patru institutii publice, prin intermediul a doua puncte termice. Unul alimenteaza prefectura, celalalt furnizeaza caldura si apa calda Centrului Militar Judetean, Palatului Copiilor, Gradinitei nr. 15, caminului ce apartine Grupului Scolar Constructii Montaj si sediului SC Aceti SA, toate situate pe strada Draganesti.


Sistemul centralizat de incalzire al orasului a fost desfiintat la inceputul anilor ’90, din cauza datoriilor acumulate de asociatiile de proprietari, de care Aceti trage si acum sa le recupereze. Majoritatea locuitorilor din oras se incalzesc tot cu gaze, dar prin centrale de apartament.


Furnizorul de energie a motivat cresterea pretului la agentul termic prin scumpirea gazelor naturale pe 1 iulie si 11 noiembrie, de la 7.739.500 la 8.913.200 de lei (fara TVA) – mia de metri cubi, cu 15,16% intr-un interval de doar cinci luni. Cele doua centrale ale societatii functioneaza pe baza de gaze naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS