Acasă Bani & Afaceri Scurte stiri

Scurte stiri

40 de miliarde de lei din taxa de parcare


Bugetul local s-ar putea imbogati anual cu aproximativ 40 de miliarde de lei, bani care ar urma sa fie incasati ca urmare a aplicarii taxei de parcare de 200.000 de lei pentru fiecare masina. Sumele ar trebui platite anticipat pâna la 31 martie, dupa aceasta data aplicându-se majorari de intârziere. „Este o idee buna, deoarece suma este foarte mica in raport cu cheltuielile pe care le faceau o parte dintre craioveni in cursul unui an cu parcarea masinilor in locurile amenajate de SC Cronos. Pacat ca nu s-a apelat la aceasta masura in urma cu mai mult timp“, a declarat directorul Directiei Impozite si Taxe Craiova, Ioan Vacariu. Cele 40 de miliarde de lei ar urma sa fie utilizate pentru amenajarea de parcari in tot orasul. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu este de parere ca banii vor fi folositi prioritar pentru construirea de parcari supraterane si subterane cu mai multe niveluri, in principal in zona centrala.


Bani pentru Revelionul European


Guvernul va vira 150.000 de lei fiecarui municipiu resedinta de judet, pentru a organiza, in noaptea de 31 decembrie 2006 – 1 ianuarie 2007, evenimente care sa marcheze intrarea României in Uniunea Europeana, a declarat sâmbata secretarul de stat in MAI, Mircea Toader. „Fiecare resedinta de judet va primi 150.000 de lei noi pentru organizarea programului de festivitati in noaptea dintre ani, program ce va cuprinde activitati culturale si mediatice, precum si un foc de artificii. Alocarea banilor va fi aprobata in sedinta de guvern de saptamâna viitoare“, a informat secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader.


Potrivit aceleiasi surse, in noaptea Revelionului European, românii prezenti la adunarile publice din orasul lor vor putea viziona un scurtmetraj despre beneficiile aderarii României la Uniunea Europeana. Filmul va fi pus la dispozitia primariilor din fiecare municipiu resedinta de judet de catre Ministerul Integrarii Europene. NewsIn


Prioteasa, presedinte CDR Oltenia


Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a fost ales la sfârsitul saptamânii trecute presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala din Oltenia. Acesta il inlocuieste in functie pe Dumitru Buse, presedintele CJ Vâlcea, care va ocupa aceasta pozitie pâna la sfârsitul anului 2006. Prioteasa, care va fi secondat in functie de presedintele CJ Olt, Jenel Copilau, a declarat ca in 2007 regiunea Oltenia va trebui sa faca dovada ca are capacitatea de a absorbi toate fondurile care vor veni prin Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest. „2007 este anul in care vor veni cei mai multi bani de pâna acum si va trebui sa avem grija sa cheltuim toti banii care vor veni prin ADR Oltenia“, a spus Prioteasa.


Podurile Doljului, luate la puricat


Autoritatile judetene planuiesc o expertizare a podurilor din judet care au fost construite acum mai bine de 30 de ani si care au fost afectate de inundatiile din ultimii ani. In vizorul administratiei doljene au intrat sapte poduri situate pe drumurile judetene, printre care si cel din localitatea Sârsca, grav afectat de inundatiile din 2005. Din cauza calamitatilor, viteza si greutatea masinilor care circula pe acest pod au fost restrictionate. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca expertizarea celor sapte poduri va costa 1,5 miliarde de lei vechi, iar institutia va aloca anul viitor toti banii necesari pentru consolidarea lor. „In functie de gravitatea situatiei, indiferent de suma de care va fi nevoie, o vom aloca in bugetul care se construieste pe 2007. De aceea, vrem ca expertizele sa fie incheiate pâna la finalizarea bugetului“, a precizat Prioteasa.

Exit mobile version