11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCipul GeForce 8800 a fost lansat pe piata

Cipul GeForce 8800 a fost lansat pe piata

Nvidia a lansat ceea ce se considera a fi cel mai avansat cip grafic de pâna acum, GeForce 8800, impreuna cu un produs certificat de Microsoft, nForce 680i SLI. Dupa cum informeaza site-ul audio.pocket-lint.co.uk, cipul este proiectat special pentru a fi folosit impreuna cu procesoarele Intel Core 2 Quad and Core 2 Duo si promite sa confere viteza si calitate de neegalat atât in cadrul jocurilor, cât si la folosirea pentru softurile de inginerie si pentru cele stiintifice. Aceste unitati de procesare grafica vor fi singurele compatibile cu interfata DirectX 10 realizata de compania Microsoft, o interfata de programare de ultima generatie care va fi lansata prin bunavointa Vista.


Cipul GeForce 8800 are incorporati peste 600 milioane de tranzistori, adica de doua ori mai multi decât in varianta anterioara. Cea mai importanta inovatie adusa de acest cip grafic o reprezinta designul unitar si nu liniar, astfel ca daca o parte a cipului nu participa la un proces specific, componenta poate participa in acelasi timp la alt proces. Nvidia intentioneaza sa lanseze si o gama de instrumente software pentru ca acest cip grafic sa poata fi folosit si pentru aplicatii nongrafice in stiinta si cercetare. Modelul 8800 GPS promite o miscare mai reala in cadrul jocurilor si posibilitatea de a juca cele mai solicitante (din punct de vedere hardware) jocuri.


La conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii cipului grafic, compania producatoare a estimat ca va „sustine“ o serie de jocuri DirectX de ultima generatie, printre care Crysis, Hellgate: London, Company of Heroes, Microsoft Flight Simulator X and Age of Conan. Pretul cipului GeForce 8800 GTX este de 600 de dolari, in timp ce modelul GeForce 8800 GTS costa 450 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS