10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri170 de SA-uri doljene, trimise la dizolvare

170 de SA-uri doljene, trimise la dizolvare

Doar 30 de societati pe actiuni din judet si-au majorat capitalul social pâna la data-limita, care a expirat vinerea trecuta. Celelalte depind de judecatorul delegat pe lânga ORC.


Societatile pe actiuni doljene care nu au depus actele pentru majorarea capitalului social la minimum 25.000 de euro mai pot face acest lucru pâna la data la care instanta le va pronunta irevocabil dizolvarea, au anuntat ieri responsabilii in domeniu. Potrivit directorului Oficiului Registrului Comertului (ORC) Dolj, Gheorghe Celea, circa 200 de societati pe actiuni din judet se aflau in situatia de a fi dizolvate din cauza nemajorarii capitalului social in conditiile prevazute de lege.


Termenul-limita pâna la care acestea isi puteau majora capitalul a expirat vinerea trecuta. Cu toate acestea, foarte putine firme si-au depus documentele la ORC Dolj.


„Pe final, si-au depus actele de majorare a capitalului social in jur de 30 de firme dintre cele care aveau o problema din acest punct de vedere. Intâi, noi trebuie sa ne adresam instantei si sa rezolvam situatiile existente. Trebuie sa facem curatenie, iar apoi trecem la dizolvari. Mai dureaza. Firmele pot sa-si depuna in continuare documente, dar decizia apartine de acum judecatorului delegat“, a declarat Gheorghe Celea.


Analistii economici apreciaza ca noile reglementari in domeniu vor determina multe societati sa-si schimbe forma juridica de organizare, devenind SRL-uri, unde conditiile au ramas aceleasi.


Dupa ultimele statistici, in România exista circa 20.000 de societati comerciale pe actiuni, din care doar circa 8.000 au capital social de 25.000 de euro sau mai mult. Pâna acum, valoarea minima a capitalului social era de 650 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS