16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a deschis Banca Italo-Romena

S-a deschis Banca Italo-Romena

In peisajul bancar din Craiova si-a facut de ieri aparitia o noua unitate. Banca Italo-Romena, membra a Gruppo Veneto Banca din Italia, este, potrivit unui comunicat de presa, prima banca italiana prezenta in România.


„Ne continuam expansiunea teritoriala pentru ca noi credem in România si in posibilitatile pe care le va avea dupa integrarea in UE. Craiova face parte din programul nostru de expansiune teritoriala, considerând ca este un centru strategic cu intensa activitate industriala, comerciala si culturala“, a declarat Franco Antiga, presedintele Bancii Italo-Romena, la inaugurarea agentiei din Craiova.


Banca Italo-Romena este o institutie care s-a dezvoltat pe doua fronturi: sustinerea financiara a oamenilor de afaceri straini si integrarea progresiva in realitatea social-economica româneasca. Si in Craiova, banca isi propune sa se adreseze in principal oamenilor de afaceri italieni si români, dar si persoanelor fizice. „Ne adresam in prezent atât segmentului corporate, cât si celui retail, unde suntem deosebit de competitivi“, a spus Athos Varusio, directorul general al bancii. Agentia de la Craiova se adauga celor deschise in Bucuresti, Timisoara, Arad, Cluj-Napoca, Brasov, Bacau si Constanta, cu o investitie de peste 1,5 milioane de euro.


Craiovenii se pot imprumuta cu dobânzi asemanatoare celor din Italia


Unele din produsele inovatoare ale bancii sunt „Contul fara frontiere“ si „Creditul fara frontiere“, dedicate cetatenilor români care lucreaza oficial in Italia. „Multi dintre ei necesita instrumente flexibile atât pentru a expedia bani in România, cât si pentru a obtine credite ipotecare in vederea achizitionarii unei locuinte in tara lor natala“, se arata in comunicatul de presa. „Acest produs este dovada ca Banca Italo-Romena colaboreaza in completa sinergie cu grupul Veneto Banca. Aceasta va da banii, iar Banca Italo-Romena este cea care inscrie ipoteca asupra imobilului“, a mai spus Athos Varusio.


In ceea ce priveste costurile creditelor, la produsele in euro, banca va practica aceleasi dobânzi ca si in Italia. „Când vorbim de euro, dobânzile sunt aceleasi – Euribor, la care se adauga o diferenta asemanatoare cu cea din Italia“, a adaugat Verusio.


Inaugurata cu o zi inainte de deschiderea oficiala a fabricii de anvelope Pirelli, banca spera ca renumita fabrica italiana sa-i devina client. In plus, reprezentantii bancii planuiesc sa se implice atât in viata sociala, cât si in cea culturala a urbei, fapt salutat de Antonie Solomon, primarul Craiovei. „Sper ca aceasta sa nu fie o filiala care-ti da umbrela când e soare si ti-o ia când ploua“, a adaugat Antonie Solomon, la deschiderea agentiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS