16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinerii au obtinut bani pentru investitii

Minerii au obtinut bani pentru investitii

Aproximativ 150 de miliarde de lei vor ajunge la Mina Lupeni in Valea Jiului, pentru introducerea unui complex mecanizat in subteran. Banii au fost alocati de Ministerul Economiei si Comertului si tehnologia performanta va ajunge in scurt timp la mina. Investitia face parte din programul de modernizare promis pentru exploatarile miniere din Valea Jiului, in urma mai multor runde de negocieri ce au avut loc intre reprezentantii Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (LSMVJ), ai Companiei Huilei din Petrosani, cei ai Ministerului Finantelor si cei din Ministerul Economiei si Comertului.


Zoltan Lactas, presedintele LSMVJ, spune ca finantarea a fost aprobata, dar ca asteapta in continuare si aprobarea listei de revendicari, pentru a putea lua decizia de declansare, sau nu, a conflictului de munca.


Prima mina care va primi tehnologia performanta va fi cea de la Lupeni, dar sindicalistii sustin ca in acelasi plan sunt incluse si exploatarile miniere Livezeni si Paroseni.


Minerii au cerut bani in plus pentru investitii, pentru materiale, dar negocierile din ultima perioada au vizat si maririle salariale preconizate pentru angajatii CNH, in ideea acordarii unui plus de doua – trei procente la salariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS