21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConsultanta de 3,8 milioane de euro

Consultanta de 3,8 milioane de euro

Ministerul Integrarii Europene (MIE) a incheiat ieri, la Craiova, un program de instruire pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM), in vederea imbunatatirii mediului de afaceri in perspectiva aderarii la UE.


Lansat in urma cu un an si finantat cu 3,8 milioane de euro, programul „Servicii de Sprijin pentru Dezvoltarea Afacerilor“ a fost destinat imbunatatirii competitivitatii IMM-urilor din cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii, prin cresterea capacitatii furnizorilor de servicii de afaceri de a livra astfel de servicii. Programul a fost coordonat de MIE si implementat de un consortiu condus de firma britanica Enterprise PLC, având mai multe componente. In ceea ce priveste serviciile de training si consultanta, au fost selectate 42 de firme din toate regiunile de dezvoltare, punându-se accent pe capacitatea acestora de a construi competentele necesare in cadrul retelelor nationale.


Intr-o prima faza-pilot privind asistenta directa pentru IMM-uri s-au inscris circa 850 de firme din aceasta categorie. In Regiunea Sud-Vest Oltenia, la instruire au participat cinci furnizori de servicii de consultanta in afaceri si 28 de consultanti ai acestora, 163 de IMM-uri si 342 de manageri de nivel mediu si inalt din aceste intreprinderi, la care s-au adaugat 45 de oficiali ai autoritatilor publice locale, agentiile de dezvoltare regionala si ai camerelor de comert si industrie locale. Pentru a-si atinge obiectivele, programul a creat o retea de 13 birouri-suport regionale, câte unul sau doua in fiecare dintre regiunile de dezvoltare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS