16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJaguar regândeste aspectul limuzinelor sale

Jaguar regândeste aspectul limuzinelor sale

Timpul pare sa fie rabdator cu Jaguar. Sub aripa protectoare a companiei Ford, legenda britanica isi construieste in liniste viitorul. Potrivit site-ului stiriauto.ro, directorul departamentului pentru design de la Jaguar, Julian Thompson, a declarat ca toate modelele sedan care vor fi lansate pe piata vor „imparti“ aceeasi grila fata.


Designerii s-au gândit ca noul XK, programat sa iasa pe portile fabricii in 2008, ar trebui sa aminteasca de superbul Jaguar E-Type 1960. Tot in 2008, noul model S-Type va „semnaliza“ cunoscatorilor o fina, dar consistenta tusa retro.


Thompson a mentionat ca tendinta retro nu este doar un produs al politicilor de vânzari, ci mai ales o trasatura a brandului britanic, care se identifica prin eleganta clasica.


Noul S-Type este o limuzina bine inchegata, cu o lungime de aproape cinci metri si cu o serie de motorizari care includ numai versiuni V6 si V8, cu un maxim de 500 CP. S-Type transmite puterea catre rotile din spate printr-o cutie in sase trepte, automata.


Jaguarul nu impresioneaza la capitolul materiale de constructie, fiind creat pe structura din otel, insa aspectul de „coupe cu patru usi“ ii ridica gradul de agresivitate. Forma masinii este oarecum „uitata“ de marii constructori auto, fiind considerata mai putin practica.


Surse din cadrul companiei caracterizeaza S-Type ca fiind o combinatie frumoasa intre un sedan traditional si un coupe. Constructorii nu au oferit informatii cu privire la pretul noului S-Type, insa au anuntat ca lucreaza la noul model XJ care va fi prezent in saloanele auto incepând din 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS