21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCariera, mai importanta decât locul de munca

Cariera, mai importanta decât locul de munca

Bursa locurilor de munca pentru absolventi 2006, organizata vineri de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, a scos la iveala faptul ca nu toti absolventii reusesc sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul pentru care s-au pregatit. Din cele 450 de persoane care au participat la aceasta actiune, doar 13% au reusit sa-si gaseasca un loc de munca potrivit pregatirii profesionale sau aspiratiilor personale. Conform specialistilor, aceste persoane vor fi probabil mult mai multumite de jobul lor, tocmai din acest motiv.


O cariera de succes se bazeaza pe pasiune


Persoanele care muncesc cu placere obosesc mai greu, au mai multa energie si au satisfactii mai multe din munca pe care o fac. Astfel, au sanse sa fie cei mai buni si, implicit, sa avanseze in cariera. Cu toate acestea, in momentul in care simtiti ca nu va caracterizeaza ceea ce faceti si nu este foarte potrivit pentru dumneavoastra, daca planuiti o cariera de succes, un salariu bun nu ar trebui sa va retina de la schimbarea serviciului.


Cum ne planificam cariera


Specialistii recomanda planificarea carierei in cele mai mici detalii, pornind de la aspecte simple cum ar fi, de exemplu, imaginea biroului. Potrivit site-ului www.121.ro, o idee ar fi sa alegeti un obiect (o poza, un semn) pe care sa-l tineti la vedere si care sa simbolizeze cariera dumneavoastra. Acest lucru va va impiedica sa va neglijati visele. Specialistii spun ca urmatorul pas in planificarea carierei consta in realizarea unei liste care sa cuprinda numele companiilor unde v-ar placea sa lucrati si motivele pentru care va doriti acest lucru. Site-ul www.121.ro noteaza ca indicat ar fi sa aflati (de pe site, din ziare, reviste) cât mai multe lucruri despre aceste companii pentru a sti cum sa le abordati.


Doua joburi, doua cariere?


Conditiile economice ii determina pe multi sa apeleze la varianta doua joburi in acelasi timp. Daca optati pentru aceasta sau chiar pentru doua cariere in acelasi timp, recomandarea specialistilor este sa va concepeti un CV personalizat pentru fiecare. In caz contrar, CV-ul dumneavoastra va contine, potrivit site-ului www.121.ro, informatii generale inutile de genul „Caut o pozitie in care sa pun in aplicare tot ce am invatat pâna acum si care sa imi aduca un plus de cunostinte“. Un CV eficient va fi orientat catre o profesie precisa, care sa raspunda exact si cât mai bine la descrierea jobului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS