Programul „Rabla“ se reia

Autori
Etichete , , , ,


Agentia Fondului de Mediu a decis ca inca 4.160 de proprietari de rable sa poata beneficia de o masina noua prin reluarea Programului „Rabla“, care va dura doua luni, intre 15 septembrie si 15 decembrie. 

Agentia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat lista producatorilor validati si a agentilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz, in limita sumei de 12,48 milioane RON. Lista comunicata de AFM cuprinde 16 producatori agreati, printre care Daewoo, Fiat, Skoda, Citroen, Hyundai, Opel si Chevrolet. In judetul Dolj, pe lista operatorilor economici autorizati sa dezmembreze rablele figureaza cinci societati comerciale: SC REMAT SA, SC ADIDRAD COM SRL, SC OLTMETAL SA, SC EUROMOTORS SRL, SC 3R SA, toate din municipiul Craiova. In total, la nivel de tara, 4.160 de autoturisme vechi vor putea fi schimbate cu unele nou-noute. In judetul Dolj, ca si in prima parte a derularii programului de innoire a parcului auto, sunt asteptati sa-si schimbe masinile in jur de 500 de proprietari de rable.

Loganurile, excluse din program

Compania Dacia Automobile Pitesti nu a fost inscrisa de AFM pentru continuarea acestui program, aceasta fiind sanctionata pentru neregulile constatate la prima etapa a Programului „Rabla“. Se pare ca motivul pentru care producatorul român nu a fost acceptat in etapa a doua este depunerea dosarelor incomplete in prima etapa. Conducerea SC REDAC SA Craiova, cel mai mare concesionar Dacia – Renault din Dolj, spune ca nu au existat probleme cu dosarele. „Stiu ca la noi au fost repartizate numai automobile Renault, dar nu stiu din ce motiv Loganurile au fost scoase din program. Nu cred sa fi fost o problema cu dosarele la nivel de tara si pot spune ca la noi nu s-a inregistrat nici un fel de incident in acest sens“, a declarat Marcel Scarlatescu, directorul Redac Craiova. Decizia de a exclude Dacia din program luata de AFM da o lovitura doritorilor de Loganuri. Doljenii vor fi nevoiti sa se orienteze spre automobilele Daewoo, care au fost pe locul doi la vânzari dupa Dacia in prima parte a programului.


Conditii

A doua parte a programului de innoire a parcului national de automobile a demarat pe 15 septembrie si se va incheia pe 15 decembrie 2006. In cadrul acestui program, proprietarul unui autoturism uzat poate beneficia de o prima de casare in valoare de 3.000 RON, pe care o poate folosi la achizitionarea unei masini noi. Primul pas pentru participarea la Programul „Rabla“ este inscrierea la unul dintre producatorii si importatorii de pe lista comunicata de AFM. Proprietarii de rable care doresc sa intre in program au nevoie de o nota de acceptare de la unul dintre producatori sau dealeri, dupa care masina se trimite la o societate autorizata sa colecteze si sa dezmembreze masinile scoase din uz. Dupa aceste etape urmeaza sa se elibereze un certificat de distrugere, necesar pentru radierea autovehiculului. Ultimul pas il reprezinta intoarcerea la producator si achizitionarea noului autoturism, cele 30 de milioane obtinute pe rabla urmând sa fie scazute din pretul masinii noi.Comenteaza acum

Alte stiri

13 aprilie 2019

S-a deschis prima piață volantă din Craiova (GALERIE FOTO)

  30 de producători din Dolj, Olt, Gorj și Cluj s-au adunat azi în prima piață volantă din Craiova. Aceasta este amplasată pe Calea Unirii, între Minerva și Poștă, iar cei care trec prin zonă găsesc produse naturale, de la preparate ...

Sumarul ediției de vineri, 22 septembrie 2006

Actualitate

» Sinistratii se incalzesc in modulare
» Muzeu de antichitati intr-o scoala din Banie
» Ceremonial pentru plecarea Scorpionilor
» Dezvoltarea resurselor umane, in atentia craiovenilor
» Primaria Calimanesti va primi bani de la guvern
» Certificate de calitate pentru regii si servicii
» Arteziana de la Ciuperca – gaura neagra in buget
» Olpo si-a schimbat numele in Cargill
» Proiectul Polivalentei, avizat intr-o zi de marti
» Ministerul Mediului, dator prefecturii
» Al treilea bloc ANL – inaugurat la Petrila

Local

» Artistul de la Panaghia
» Calopar – o comuna cu traditie
» Somaj la Bursa locurilor de munca
» Vamesii corupti au fost eliberati
» Câine sfâsiat in Parcul „Romanescu“

Dolj

» Caminele culturale, in afara legii
» Satul doljean ieri si azi
» Justitia intra de luni in greva
» Reactii on-line

Gorj

» Medicii de familie, suparati pe specialisti

Sport

» Topiti Otelul!
» „Arma lui Mititelu este echipa“
» A plouat cu suspendari si amenzi
» Alcool si pistoale pe terenurile din Dolj
» Coltul microbistului
» Revin bosniacii
» Pandurii, pe minus
» Oltenii vor sa stopeze invincibilitatea Daciei
» AS Prometeu, lider
» Incepe Onoarea
» La Medias, dupa puncte
» Incepem sa avem emotii
» Dispute la semicerc
» Tarau isi apara titlul la Iasi
» Reabilitare la Medgidia
» Sabau a parasit competitia
» Petrova, eliminata in sferturi

Magazin

» Rechizitele scolare golesc buzunarele parintilor
» Supermarketuri impotriva obezitatii
» Festival de shopping in Hong Kong
» Scurte stiri
» Horoscop
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Barbie si Ken creeaza controverse culturale
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Aparitii editoriale

Top