10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIMM-urile românesti au sanse dupa aderare

IMM-urile românesti au sanse dupa aderare

Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, s-a aratat optimist in ceea ce priveste viitorul afacerilor de tip IMM in România, care dupa aderare au mari sanse de revigorare. Chirovici spune ca acest lucru nu se va simti imediat, iar pe termen scurt, acestea vor trece prin perioade mai putin bune. „Pe termen mediu si lung sunt optimist, pentru ca sunt zeci de milioane de euro care bine dramuite reprezinta o sansa pentru IMM-uri si pentru noi. Pe termen scurt insa, sunt sceptic deoarece experienta statelor care au aderat inaintea noastra si care aveau o economie mai sanatoasa, au intâmpinat probleme. Ai o contributie neta, insa foloase, doar daca stii sa accesezi fondurile europene“, a declarat Chirovici la Petrosani.


Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii sustine ca amânarea aderarii la UE pentru 2007 poate fi privita ca un lucru benefic pentru IMM-urile din România, care au avut si timp si de unde invata, pentru a face mai usor fata pietei europene, prin simulari si programe.


Eugen Ovidiu Chirovici se afla intr-un turneu de prezentare si promovare a ultimei sale carti „A doua moarte“, marti si miercuri fiind in Valea Jiului si la Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS