24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriYouTube a semnat un parteneriat cu Warner Music

YouTube a semnat un parteneriat cu Warner Music

Videoclipuri ale celor mai cunoscute piese interpretate de Madonna, Red Hot Chili Peppers si Sean Paul vor putea fi vizionate, in mod legal, pe YouTube. Potrivit site-ului Reuters, accesul la aceste materiale video va fi posibil in urma semnarii primului parteneriat comercial dintre cunoscutul site si Warner Music Group.


Reprezentantii YouTube – site care are peste 100 de milioane de videoclipuri vizionate zilnic – si Warner Music considera ca actualul „pact“ va avea un rol important in distribuirea videoclipurilor de casa de discuri, a documentarelor realizate in spatele scenei, precum si a interviurilor cu diversi artisti.


In urma intelegerii dintre cei doi parteneri, utilizatorii YouTube vor avea permisiunea de a incorpora piese din catalogul Warner Music in materialele video pe care le creeaza pentru site.


Potrivit sursei citate, de multe ori se intâmpla ca videoclipuri apartinând Warner Music si altor case de discuri sa fie publicate pe YouTube de utilizatori, fara ca acestia sa aiba permisiunea legala.


Parteneriatul, care a fost in negocieri timp de mai multe luni, a fost semnat duminica dupa-amiaza, la numai câteva zile dupa ce Universal Music Group a acuzat site-urile YouTube si MySpace ca „nu respecta drepturile de copyright“, provocând industriei muzicale pierderi de „zeci de milioane de dolari“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS