14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSite-ul Second Life a expus datele personale ale utilizatorilor

Site-ul Second Life a expus datele personale ale utilizatorilor

Second Life, site-ul cu ajutorul caruia sute de mii de oameni traiesc a doua viata, plina de fantezie, a fost afectat de o bresa de securitate, expunând datele personale reale ale utilizatorilor.


Potrivit site-ului Reuters.com, reprezentantii „Linden Lab“, compania din San Francisco ce administreaza site-ul Second Life, au anuntat cei 650.000 de utilizatori ai acestuia ca baza de date a clientilor, care include nume, adrese, parole si date despre cartile de credit, a fost „compromisa“. In urma incidentului, compania le-a cerut utilizatorilor sa solicite parole noi, in incercarea de a securiza datele.


Potrivit sursei citate, aproximativ 286.000 de persoane au folosit acest site in ultimele 60 de zile.


„Stim ca s-au creat unele inconveniente pentru utilizatori. Credem ca stabilirea de noi parole este cea mai sigura actiune care poate avea loc in acest moment. Din cauza naturii atacului, compania nu poate determina deocamdata ce date au fost facute publice“, a declarat Cory Ondrejka, reprezentant al „Linden Lab“.Second Life este o lume 3D locuita de personaje animate, ale caror caracteristici sunt stabilite de utilizatori. Ulterior, aceste personaje ajung sa interactioneze cu alti participanti la viata virtuala de pe site. Utilizatorii pot cumpara sau vinde domenii virtuale ori isi pot construi propriile afaceri folosind asa-numitii „dolari Linden“ – moneda virtuala care se obtine schimbând bani reali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS