16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMobler, un vierme care migreaza intre platforme

Mobler, un vierme care migreaza intre platforme

Specialistii de la F-Secure au detectat un vierme capabil sa afecteze platforme de mai multe tipuri. Potrivit site-ului geekzone.co.nz, noua amenintare poate trece de la un sistem PC la un telefon mobil si invers.


Potrivit surselor din cadrul companiei mentionate, viermele Mobler migreaza intre platforme Symbian si Windows. Specialistii considera ca, desi poate afecta sistemele de operare Windows, viermele este absolut inofensiv pentru dispozitivele Symbian. El actioneaza autocopiindu-se pe cardul de memorie si incercând sa-l „pacaleasca“ pe utilizator, infectându-i calculatorul.


Potrivit sursei citate, chiar daca Mobler a fost clasificat drept vierme, el nu are un mecanism automat de raspândire. Programul creeaza un pachet de instalare Symbian care insereaza un executabil Windows pe cardul de memorie al telefonului mobil. Acest executabil poate fi vazut ca director de sistem in Windows Explorer, astfel ca este posibil ca utilizatorul sa-l deschida, in mod accidental, permitând infectarea sistemului PC in timp ce navigheaza in fisierele de pe cardul de memorie al telefonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS