12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriManagerii de spitale trebuie sa fie frumosi

Managerii de spitale trebuie sa fie frumosi

Viitorii conducatori de spitale va trebui sa fie aratosi. Nu este o gluma, ci una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele care râvnesc la fotoliul de manager.


Pâna in luna decembrie, Ministerul Sanatatii Publice va trebui sa organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de manageri de spital, detinute in momentul de fata de interimari. Ministerul a elaborat deja un proiect de ordin pentru aprobarea „Normelor de organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea functiei de manager, persoana fizica, din spitalele publice“, afisat pe site-ul oficial al institutiei.


Concursul propriu-zis va consta intr-un test grila de verificare a cunostintelor, sustinerea proiectului de management si un interviu de selectie. In cadrul interviului sunt prezentate si criteriile in functie de care se va face punctarea candidatului: aptitudini de comunicare, aptitudini si cunostinte manageriale, ambitii profesionale, motivare, potrivire pe post, autocontrol, aspect fizic si impresia generala. Pentru promovarea concursului, candidatii trebuie sa obtina media finala cel putin 8, iar la fiecare proba de evaluare minimum 7.


O situatie fara precedent


In judetul Dolj, unii interimari care aspira la postul de manager de spital considera ca este o situatie fara precedent. „Nu cred ca pâna acum a existat un astfel de criteriu de selectie. Nu stiu daca am inteles exact la ce se refera «curat si deosebit de placut», dar cred ca este vorba totusi de aspectul ordonat si ingrijit pe care ar trebui sa-l aiba un viitor manager. Cred ca e suficient sa fii tuns, barbierit si imbracat decent“, a sustinut ec. Mihai Coman, managerul interimar al Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova. Intrebat daca se considera un candidat suficient de aratos pentru postul de manager, Coman a spus ca raspunsul ar trebui cautat la persoanele din anturajul sau. „Normal ar fi sa fie intrebati oamenii cu care lucrez. Nu stiu daca ar fi bine ca eu sa incep acum sa-mi laud calitatile fizice, nu imi sta in caracter“, a mentionat Coman.


Dr. Cristina Calangiu, managerul interimar al Spitalului de Urgenta Craiova, considera ca aspectul fizic este foarte important atunci când te afli intr-o functie de conducere: „Nu trebuie sa fi absolvit un curs de fotomodele ca sa fii manager de spital. Dar este o chestiune de bun-simt pâna la urma sa fii curat si ingrijit.


Aspectul neingrijit denota anumite probleme personale. Iar un om care nu reuseste sa-si rezolve problemele personale nu va reusi sa faca fata intr-o functie care implica o mare raspundere“. Dr. Calangiu a pus capat totodata si zvonurilor potrivit carora si-ar fi facut implant cu silicon la sâni pentru a-si imbunatati aspectul fizic. „Nu cred ca as fi avut nevoie de o operatie estetica, sunt naturali“, a precizat dr. Calangiu.


Aspectul neingrijit este taxat


Pentru un aspect fizic curat si deosebit de placut, candidatul la postul de manager de spital ar putea sa primeasca 9.5 – 10 puncte, in timp ce un aspect fizic neingrijit l-ar putea „ajuta“ sa piarda concursul, obtinând intre 1.00 si 6.99 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII