10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestitorii nu sunt interesati de insulita de pe Jiu

Investitorii nu sunt interesati de insulita de pe Jiu

Nici un investitor nu s-a inscris la licitatia pentru achizitionarea insulitei de pe Jiu situata lânga Parcul Central din Târgu Jiu, unde se afla Poarta Sarutului si Masa Tacerii, operele lui Brâncusi. Licitatia trebuia sa se desfasoare astazi, dar, pentru ca nimeni nu s-a aratat interesat de cumpararea insulitei, aceasta s-a amânat. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 61 euro/mp, suprafata totala a insulitei fiind de aproape 6,7 hectare.


Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Ion Roman Barbuti, a spus ca licitatia va fi programata la o alta data, iar pretul de la care va porni vânzarea va scadea conform prevederilor legale. Primaria a inaintat mai multe propuneri pentru amenajarea insulitei: parc de distractii sau construirea unui complex comercial de tip mall.


Trei ofertanti la licitatia de vânzare a unui teren


Primaria Târgu Jiu organizeaza, de asemenea, licitatie, pentru vânzarea unui teren in suprafata de 15.000 mp situat pe strada Aleea Digului, in vederea construirii de spatii comerciale. Spre deosebire de licitatia pentru vânzarea insulitei, la aceasta s-au inscris doua firme, dintre care una are sediul in Bucuresti, si o persoana fizica. Pretul de pornire al licitatiei este de 35 euro/mp.


Terenul este situat in partea de sud a municipiului Târgu Jiu, care a devenit foarte cautata de investitori ca urmare a deschiderii in zona a unui complex comercial de tip hipermarket si dupa ce au inceput lucrarile de construire a inca unuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS