10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSeres trimite specialisti pe santierul sinistratilor

Seres trimite specialisti pe santierul sinistratilor

Codrut Seres, ministrul economiei si comertului, a vizitat locul pe care se vor construi viitoarele case ale sinistratilor din comunele gorjene afectate de alunecarile de teren.


Aflat in vizita in judetul Gorj, Codrut Seres, ministrul economiei si comertului, a vizitat localitatea Cojani, unde se vor construi casele sinistratilor din Seciuri. Insotit de Stefan-Marian Popescu-Bejat, prefectul judetului Gorj, Cosmin Popescu, ministrul-secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, dar si de primarii comunelor Albeni, Bustuchin, Rosia de Amaradia, Codrut Seres a studiat proiectele viitorului cartier al sinistratilor.


In localitatea Cojani se vor construi 340 de case, planurile acestora fiind realizate de Institutul de Proiectare de la Craiova. „Ministrul Seres a spus ca se va implica in aceasta vasta actiune de reconstructie a caselor celor care au ramas pe drumuri din cauza alunecarilor de teren“, a afirmat Stefan-Marian Popescu-Bejat.


Azi incepe reconstructia caselor


Potrivit prefectului Bejat, lucrarile de reconstructie a locuintelor sinistratilor vor incepe astazi, in cazul in care specialistii vor definitiva actiunea de lotizare a terenului de la Cojani.


Ministrul Seres a spus ca de indata ce acest ultim pas va fi facut, lucrarile de reconstructie vor incepe, astfel incât pâna la iarna sa fie gata. „Ministerul Economiei si Comertului se va implica in realizarea infrastructurii pentru locatiile in care se vor reconstrui casele sinistratilor. Voi numi un specialist din cadrul CNLO, care va fi diriginte de santier si va tine permanent legatura cu ministerul in cazul in care apar probleme“, a declarat Codrut Seres. La intâlnirea cu ministrul au fost prezenti si o mare parte a cetatenilor carora li se vor reconstrui locuintele de catre Guvernul României, dar si oficialitatile judetului.


Seres, in vizita la Bumbesti Jiu


Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a vizitat si Parcul Industrial de la Bumbesti Jiu. Ministrul a analizat potentialul economic al zonei in care este situat parcul si posibilitatile de dezvoltare si atragere de investitori. Seres a poposit pentru câteva zeci de minute si la Manastirea Lainici, pentru a asista la slujba de duminica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS