10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTarife duble la intretinere in Petrosani

Tarife duble la intretinere in Petrosani

Locuitorii din Petrosani, care sunt bransati la sistemul central de termoficare, vor scoate din buzunar sume de doua ori mai mari fata de anul trecut, pentru a-si achita intretinerea, daca autoritatile accepta noile tarife ale Societatii de Termoficare. Conducerea acestei institutii, aflata in subordinea consiliului local, a solicitat majorarea pretului la gigacalorie, dat fiind faptul ca „preturile materialelor, materiilor prime si serviciilor care trebuie sa fie achizitionate sunt in continua crestere si nu mai pot fi acoperite din incasarile realizate, din cauza pretului scazut la care se furnizeaza in prezent energia termica“. Noile tarife propuse spre aprobare sunt de 95,379 lei/GCal, 75,51 lei/Gcal, 76,20 lei/GCal si 100,453 lei/GCal, in conditiile in care pretul practicat in prezent este de 39,099 lei/GCal.


Locuitorii din Petrosani care mai sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire nu sunt deloc incântati de o posibila crestere a pretului la agentul termic. „La noi este deja o obisnuinta ca in fiecare an sa creasca toate preturile, dar cei de la termoficare au depasit orice limita, iar firma risca sa dea faliment, daca oamenii vor renunta la serviciile acestei firme. Asta-iarna am platit in medie circa 1,5 milioane de lei vechi, cu noile tarife sigur ma voi debransa“, a declarat un localnic.


Reprezentantii primariei spun insa ca pretul va fi modificat, insa hotarârea a fost amânata, pâna la sedinta viitoare de consiliu, pe motiv ca tarifele propuse sunt prea mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS